preskoči na sadržaj
Torbici se veselim - reciklirati želim

Torbici se veselim - reciklirati želim!

Dragi učenici i roditelji,

naša je škola prošle godine započela sudjelovanje u više projekata financiranih kroz švicarsko-hrvatski program suradnje. Jedan je od projekata bio školski projekt "Torbici se veselim, reciklirati želim" koji smo provodili kao škola partner u projektu LORA - Laboratorij održivog razvoja čiji je nositelj Bioteka - Udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti. Kako nas je epidemija spriječila da projekt realiziramo kako smo zamislili, početkom ove školske godine pozvali smo u pomoć vrijedne ruke Komletinčanki i tako smo dobili niz prekrasnih platnenih torbica!

Od utorka 10. studenoga do petka 13. studenoga torbice će biti izložene ispred naše škole te svi koji žele imati zgodnu platnenu torbu kojom će trajno zamijeniti jednokratne plastične vrećice mogu doći i uzeti torbu koja im se sviđa.

Cijena? Prava sitnica! Ostavite u kasicu svoj novčani prilog, koliko želite, a sve što prikupimo uložit ćemo na proljeće u kupovinu sadnica cvijeća.

Podržite nas, dođite po svoju torbicu! I naravno, veeelikooo hvala svima koji su nam pomogli šijući torbice!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 10. 11. 2020. 18:19

Torbici se veselim - reciklirati želim! INFO LETAK

Učenici razredne nastave OŠ „Vladimir Nazor“ zajedno s učiteljicama, članovima Domaćinstva, roditeljima, Dnevnim boravkom za starije osobe i KUD-om „Filipovčice“ iz Komletinaca od 1. veljače pokrenuli su projekt „Torbici se veselim – reciklirati želim!“. Prikupljanjem starog tekstila, njegovim recikliranjem i izradom platnenih torbi svojim primjerom pokazali su da je recikliranje važno i ne predstavlja teret, već na kreativan način od starog možemo načiniti zanimljiv uporabni predmet.

Događaji zbog koronavirusa na tren su zaustavili naše aktivnosti, no učvrstili su naša uvjerenja da je za očuvanje svijeta u kojem živimo iznimno važna aktivna uloga svakog pojedinca. Samo zajedno svijet činimo boljim mjestom za generacije koje dolaze. Zato smo zamolili sve mještane da se uključe u izradu torbica. Hvala svima koju su se odazvali i pomogli šivati torbice. Zahvaljujući zajedničkom trudu torbice su sašivene .

Radi epidemiološke situacije naši učenici neće dijeliti torbice po kućanstvima. Ali mještani su pozvani pogledati vanjsku izložbu torbica i uzeti torbicu koja im se sviđa.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 9. 11. 2020. 09:04

Predavanje o Održivom razvoju

U četvrtak 20. veljače 2020. u sklopu projekta Globalni ciljevi, lokalne mogućnosti u našoj će se školi u 17.00 sati održati zanimljivo predavanje na temu održivog razvoja. Predavač će biti poznati "zeleni" aktivist i predsjednik Udruge Eko Kvarner g. Vjeran Piršić. Pozivamo sve roditelje i ostale zainteresirane da dođu na predavanje kako bismo zajedno osvijestili problematiku održivog razvoja.Mnogo je definicija održivog razvoja, ali svakoj je definiciji zajednički termin ravnoteža odnosno “zadovoljavanje potreba sadašnje generacije, bez ugrožavanja mogućnosti budućih generacija da zadovolje svoje potrebe”.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 17. 2. 2020. 12:21

Prigodni letak

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 11. 2. 2020. 22:17

O projektu TORBICI SE VESELIM - RECIKLIRATI ŽELIM

Tekstilna industrija jedan je od najvećih zagađivača okoliša. Procjenjuje se da se u Hrvatskoj godišnje proizvede preko 100 000 tona tekstilnog otpada. Najveći su izvor takvog otpada  kućanstva. Potreba je osvijestiti sve nas , posebno one koji će se uključiti u ovaj projekt da je recikliranje odjeće važno. Time smanjujemo proizvodnju odjeće i štetno zagađenje koje pogađa sve nas.

Upravo radi toga uključili smo se u projekt hrvatsko – švicarske suradnje pod nazivom LORA – Laboratorij održivog razvoja.  Nositelj projekta je Bioteka Udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti, a naša je škola jedan od korisnika projekta kao predstavnica Vukovarsko – srijemske županije.  Glavni je cilj projekta  podizanje svjesnost lokalne zajednice i učenika o važnosti recikliranja tekstila.

U projekt su uključeni svi učenici  od 1. do 4. razreda zajedno s učiteljima i volonterima, a plan nam je uključiti i zaintereseirane roditelje, korisnike Dnevnog boravka za starije osobe u Komletincima i cijelu lokalnu zajednicu putem anketiranja i prikupljanja tkanine. Predviđeno trajanje projekta je  od 1. veljače 2020. godine  do 31. listopada 2020. godine. Učenici će sudjelovati u aktivnostima anketiranja, prikupljanja i razvrstavanja tkanina, zatim u izradi platnenih vrećica tako da će sami rezati, krojiti i šivati platnene vrećice u suradnji i pod nadzorom učiteljice Ljubice Martinović, voditeljice projekta te ostalih učitelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 11. 2. 2020. 22:09
 


TražilicaSandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misliosjećaje želje.

Podijeli ih u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: os.vnazor.komletinci@gmail.com),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoginja.


Otvoreni sati učitelja


ŠKOLA ZA ŽIVOT

 

  

 

Škola za život - eksperimentalni program

Klikom na LOGO možete detaljnije pogledati sve o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola.


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Veseliš li se početku još jedne školske godine?
Korisni linkovi
preskoči na navigaciju