preskoči na sadržaj
Read me a book

O projektu "Read me a book"

Read Me a Book još je jedan u nizu eTwinning projekata provedenih na Twinspace platformi. Učenici 7. i 8. razreda dobili su priliku kroz cijelu školsku godinu obogaćivati svoje znanje engleskog čitanjem nekoliko knjiga na engleskom jeziku, ali i suradnjom sa učenicima iz škola u Turskoj, Italiji i Španjolskoj.

Učenici su imali priliku pročitati dvije knjige te su nizom aktivnosti i zadataka prije, tijekom i nakon čitanja produbili svoje znanje jezika, razvijali su kritički pristup čitanju, razvijali su svoju kreativnost te su širili ljubav prema čitanju.

Tijekom projekta provedene su razne aktivnosti smišljene kao način za kreativno promicanje kulture čitanja knjiga. Neke od aktivnosti uključivale su izradu igara za učenje novih riječi iz pročitanih djela, uživljavanje u pročitano djelo crtanjem i pisanjem stripa s izmijenjenim elementima pročitanog djela, izradu straničnika za širenje ljubavi prema čitanju za Valentinovo, uređivanje kutka za promociju projekta u školi, osmišljavanje naslovnice za pročitano djelo, izražajno čitanje citata iz djela i mnoge druge aktivnosti.

Učenici su dobili priliku ući u svijet čitateljskih navika učenika drugih zemalja te vidjeti gdje oni čitaju, što misle o čitanju i kako oni na svom jeziku nazivaju neke od najpopularnijih književnih djela za djecu i mlade.

U nastavku pogledajte samo neke od fotografija koje su nastale za vrijeme ovog projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 18. 5. 2022. 10:20
 


TražilicaSandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misliosjećaje želje.

Podijeli ih u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: os.vnazor.komletinci@gmail.com),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoginja.


Otvoreni sati učitelja


ŠKOLA ZA ŽIVOT

 

  

 

Škola za život - eksperimentalni program

Klikom na LOGO možete detaljnije pogledati sve o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola.


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Veseliš li se početku još jedne školske godine?
Korisni linkovi
preskoči na navigaciju