preskoči na sadržaj
The Beauty of European Languages

Završetak projekta

   1. prosinca službeno je zatvoren TwinSpace našeg projekta "The Beauty of European languages". Ovim se putem zahvaljujemo svima koji su u njemu sudjelovali, našim učenicima i učiteljima, ali i učenicima i učiteljima i škola diljem Europe. Ponovili smo ono što smo ranije znali o hrvatskom jeziku te naučili štošta novog, ali smo također upoznali i španjolski, poljski, turski, francuski i rumunjski jezik. Osim toga, radeći na projektu poboljšali smo naše suradničke, kreativne, digitalne i građanske vještine te se nadamo kako će se naša ljubav prema materinskom, ali i stranim jezicima i dalje razvijati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Emina Borković  datum: 1. 12. 2019. 19:19

Izložba

   26. rujna dočekali smo Europski dan jezika postavljenom izložbom koja je prikazala rezultate rada na našem projektu. Izložba je sadržavala naš, kao i fotografije postera naših partnera na projektu, ali i druge zanimljive informacije vezane uz obilježavanje ovog dana. Nadamo se kako ćemo vas potaknuti na učenje nekog od navedenih stranih te na još veće poštivanje vlastitog jezika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Emina Borković  datum: 28. 9. 2019. 12:43

Učenje stranih jezika

   Naši najmlađi učenici su odlučili na zanimljiv način sudjelovati u našem projektu. Osim što su radili i na zajedničkom posteru, osmislili su, uvježbali i izveli dijaloge na stranom jeziku po izboru, a sve s ciljem promoviranja učenja stranih jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Emina Borković  datum: 24. 9. 2019. 22:17

Naš poster

   Učenici i učitelji su pokazali izniman trud i zanimanje za naš projekt te nam je iznimno drago što vam ovdje možemo pokazati i rezultat našeg rada - poster koji predstavlja HRVATSKI JEZIK.

Nadamo se da vam se sviđa!

  :: opširnije :: 


objavio: Emina Borković  datum: 24. 9. 2019. 22:05

Rad na projektu u višim razredima

   Učenici viših razreda su na satu hrvatskog jezika pod vodstvom učiteljice Katarine Bojić prikupili najvažnije podatke o hrvatskom jeziku (jezična obitelj, pismo, najstariji spomenici i slično) te istražili mnoštvo zanimljivosti i doznali koje su to najkraće i najduže riječi u hrvatskom jeziku, koliko ljudi i u kojim zemljama govori hrvatski jezik, tko su najvažnije osobe zaslužne za opstanak i razvoj našeg jezika i tako dalje. Nakon toga su na satu engleskog jezika prikupljene podatke prevodili i zapisivali prijevode kako bi i druge suradnike na projektu mogli upoznati s vlastitim materinskim jezikom. Osim toga, učenici 5. razreda su s učiteljicom Idom Uzunić tijekom sata engleskog jezika istraživali i prijevode popularnih filmova s engleskog na hrvatski jezik. 

  :: opširnije :: 


objavio: Emina Borković  datum: 19. 9. 2019. 21:05

Rad na projektu u nižim razredima

   Učenici od 1. do 4. razreda danas su započeli rad na projektu "The Beauty of European Languages". Nakon što im je učiteljica Emina Borković pokazala službenu stranicu Europskog dana jezika (možete je posjetiti ovdje: https://edl.ecml.at/) i kratku prezentaciju u kojoj ih je upoznala sa zemljama sudionicama projekta, učenici su na satu engleskog jezika izradili hrvatsku abecedu, naslov i podnaslov plakata te zastave zemalja sudionica projekta. Na Njemačkoj igraonici učenici su uz pomoć učiteljice Marije Škrobo istraživali germanizme u hrvatskom jeziku i izradili šaren plakat kojim su pokazali što su naučili.

  :: opširnije :: 


objavio: Emina Borković  datum: 18. 9. 2019. 18:21

Opis projekta

Sudionici: učenici od 1. do 8. razreda, učitelji, škole iz Španjolske (3 škole), Turske, Rumunjske (2 škole), Poljske, Francuske (3 škole) i Finske.

Trajanje: od rujna do listopada 2019. godine 

Ciljevi: potaknuti kritičko razmišljanje i kreativnost, razvijati informacijsku i digitalnu pismenost, promicati kulturnu osviještenost, poštivanje različitosti i toleranciju, unaprijediti komunikacijske i suradničke vještine, poboljšati znanja o materinskom jeziku, upoznati se s različitim europskim jezicima, osvijestiti važnost učenja materinskog i stranih jezika. 

Aktivnosti: istražiti sadržaje vezane uz materinski jezik i druge sastavnice projekte, izraditi plakat na zadanu temu, prezentirati konačne rezultate svog i rada drugih sudionika u fizičkom i virtualnom okružju te potom izraditi e-knjigu kojom će obuhvatiti rad svih sudionika na projektu.

Predstavljanje projekta: 26.9.2019. (Europski dan jezika)

  :: opširnije :: 


objavio: Emina Borković  datum: 31. 7. 2019. 11:51
 


TražilicaSandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misliosjećaje želje.

Podijeli ih u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: os.vnazor.komletinci@gmail.com),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoginja.


Otvoreni sati učitelja


ŠKOLA ZA ŽIVOT

 

  

 

Škola za život - eksperimentalni program

Klikom na LOGO možete detaljnije pogledati sve o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola.


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Veseliš li se početku još jedne školske godine?
Korisni linkovi
preskoči na navigaciju