preskoči na sadržaj
Let's Build Bridges of Kindness

O projektu

Projekt: Let's Build Bridges of Kindness (Gradimo mostove dobrote)

Sudionici: Učenici 7. i 8. razreda, učitelji, škole iz Italije, Turske, Rumunjske i Engleske.

Trajanje projekta: od listopada 2020. do lipnja 2021.

Ciljevi: podignuti svijest o važnosti pristojnog i dobrog ponašanja prema drugima u svim okolnostima, naučiti osnove suradnje i poštovanja prema osobama u zajednici, njihovim domovima i školi, koristiti engleski kao primarni jezik za komunikaciju s drugim školama, naučiti se odgovorno ponašati u društvu, produbiti samopoštovanje i samopouzdanje te ostale društvene vještine, naučiti se odgovornom ponašanju online, donositi jednostavne odluke o svom ponašanju, poboljšati kompetencije slušanja, govorenja i pisanja na Engleskom jeziku, surađivati s drugim državama i školama sudionicama projekta.

Aktivnosti: podignuti svijest o važnosti pristojnog i dobrog ponašanja prema drugima u svim okolnostima,  naučiti osnove suradnje i poštovanja prema osobama u zajednici, njihovim domovima i školi, koristiti engleski kao primarni jezik za komunikaciju s drugim školama, naučiti se odgovorno ponašati u društvu, produbiti samopoštovanje i samopouzdanje te ostale društvene vještine, naučiti se odgovornom ponašanju online, donositi jednostavne odluke o svom ponašanju, poboljšati kompetencije slušanja, govorenja i pisanja na Engleskom jeziku, surađivati s drugim državama i školama sudionicama projekta.

Važnost projekta:

Nikada nije bilo važnije biti dobar prema drugima, ukazivati ljudima dobrotu i ne tražiti ništa za uzvrat. Našli smo se u vrlo neobičnim vremenima kao učenici i kao učitelji te se svi učimo nositi s novonastalom situacijom. No, bez obzira koliko nas negativnosti okružuje, u nama leži more dobrote. Ovaj projekt usmjeren je k otkrivanju te dobrote, promišljanju o dobroti, što ona znači za nas i kako ju možemo ukazati osobama oko sebe kada im je to najpotrebnije. Učenici imaju priliku sagledati sebe i svoj odnos prema pojmu dobrote i prema načinima na koji se dobrotu može dati i zahvalno primiti. Učenici, ali i učitelji, tako uče da se dobrota krije u malim stvarima te da i najmanje dobro djelo može imati velike posljedice. Također, učenici imaju priliku otkriti načine na koje mogu biti dobri prema sebi, a tako i prema drugima, čak i u virtualnom okruženju.

Poznata je izreka „Ne palite mostove iza sebe“, a u ovom slučaju ona može glasiti „Ne palite mostove dobrote iza sebe“, ona nas međusobno povezuje.

Neka i sve vas, koji ovo čitate, ovaj projekt potakne na malena dobra djela koja bi mnogima mogla uljepšati dan, mjesec ili čak godinu. Let's be kind to others and to ourselves!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 4. 2. 2021. 12:51
 


TražilicaSandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misliosjećaje želje.

Podijeli ih u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: os.vnazor.komletinci@gmail.com),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoginja.


Otvoreni sati učitelja


ŠKOLA ZA ŽIVOT

 

  

 

Škola za život - eksperimentalni program

Klikom na LOGO možete detaljnije pogledati sve o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola.


Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Anketa
Veseliš li se početku još jedne školske godine?
Korisni linkovi
preskoči na navigaciju