Datum objave: 14. veljače 2025.
Kategorija: Cilj3 | Naslovnica | Volonteri | Zadruga

U našoj je školi ove nastavne godine započeo međunarodni Program sCOOLFOOD „Činimo dobro Otiskom srca” u sklopu kojeg se djeca i mladi podučavaju o povezanosti održivosti hrane i okoliša s prehranom, poljoprivredom, energijom, životnim stilovima i smanjenjem otpada, u skladu s globalnim ciljevima održivog razvoja i UN-ovim Programom održivog razvoja do 2030. godine. U projekt su uključeni članovi Domaćinstva i Školskog volonterskog kluba.

Programa obuhvaća 2 obrazovna modula – „Učim birati i jesti” te „Bacanje i otpad”. Uključivanjem u praktične modele iskustvenog učenja učenici se upoznaju s ciljevima Programa održivog razvoja UN-a i Agende 2030. Osim nastavnih aktivnosti, Plan provedbe Programa uključuje  tri gostujuća predavanja , posjet održivom imanju te studijsko putovanje za voditeljice programa.

Kako bi se osvijestila važnost kvalitetne hrane, važno je prepoznati njene osnovne karakteristike:

  • Dobra i hranjiva: Pruža zadovoljstvo i doprinosi zdravlju.
  • Čista: Ne šteti Planetu.
  • Pravedna: Poštuje proizvođače i ne uključuje eksploataciju.

Trenutno obje skupine odrađuju aktivnosti prvog modula u kojem je cilj  aktivnosti potaknuti učenike da pažljivo biraju namirnice i promišljaju o njihovim okusima, razvijajući svijest o zdravoj prehrani i važnosti hrane.

Pročitajte još

Obilježen Međunarodni dan planina

Obilježen Međunarodni dan planina

U suradnji učiteljice geografije Eme Nekić i knjižničarke Katice Novoselac učenici 5. i 8. razreda obilježili su Međunarodni dan planina (11. prosinca). Raznim aktivnostima realizirane su međupredmetne teme Učiti kako učiti i Održivi razvoj te je naglašena važnost...

Skip to content