preskoči na sadržaj
Knjižnica

ŠKOLSKA GODINA 2021./2022.

 

               (klikom na sliku pogledajte prezentaciju o knjižnici)

 


RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

PONEDJELJAK Ne radi
UTORAK 8:00 - 12:00
SRIJEDA 8:00 - 12:00
ČETVRTAK 8:00 - 12:00
PETAK 8:00 - 11:00

ON LINE KATALOG KNJIŽNICE

OŠ "VLADIMIR NAZOR" KOMLETINCI

http://library.foi.hr/m3/k.aspx?B=236
Vijesti iz školske knjižnice

Škole za Afriku

Danas obilježavamo Dan Afrike, na današnji dan, 25. svibnja 1963. počelo je udruživanje afričkih zemalja koje je dovelo do osnivanja Afričke unije s ciljem osiguravanja dobrobiti svih naroda Afrike.

Slijedeći divne primjere humanosti i solidarnosti drugih školskih zajednica i OŠ „Vladimir Nazor“ svoju humanosti pokazuje sudjelujući dugi niz godina u projektu Škole za Afriku. Škola redovno putem turnira, akcija, sajmova i prodaja izdvaja novce kako bi djeca u Africi imala dobro školovanje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Jozinović  datum: 25. 5. 2022. 12:42

Dan sigurnijeg Interneta u knjižnici

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Knjižnica je Dan sigurnijeg Interneta obilježila putem izložbenog panoa ispred knjižnice, izlaganjem brošura u prostoru knjižnice i edukativnom prezentacijom. Klikom na link možete pristupiti prezentaciji i saznati više informacija o zaštiti i prevenciji nasilja na internetu.

Dragi učenici nemoj te zaboraviti zaigrati nagradni kviz u kojem možete odvojiti vrijedne nagrade. Više o kvizu i načinu prijave možete saznati u prezentaciji ili pomoću svog mobitela skenirajte QR kod na panou knjižnice.

Link za prezentaciju   https://prezi.com/view/f4ijjYycATLh1AFxaCbK/

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 8. 2. 2022. 11:13

Za Valentinovo: Spoj na slijepo s knjigom

Dragi učenici!

nešto manje od tjedan dana prije Dana zaljubljenih, u našoj školskoj knjižnici, možete imati spoj s knjigom. Odabrane knjige bit će zapakirane u neprozirne omote tako da ćete zapravo na slijepo posuditi jedan od ‘ljubavnih paketića’.

Ovom inicijativom ‘Spoj na slijepo s knjigom’ umanjimo predrasude prema knjigama, bilo da je riječ o debljini knjige, izgledu korica, omotu i sl. Najvažniji dio knjige je njezin sadržaj. Neka knjiga iznenadi vas!

Svakog čitatelja čeka malo iznenađenje u knjizi! Broj spojeva je ograničen.

Knjige možete izabrati za vrijeme radnog vremena knjižnice.

Sretno čitateljsko Valentinovo!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 3. 2. 2022. 12:22

Vez po papiru - radionica

U sklopu izvannastavnih aktivnosti naše škole u srijedu, 17. studenoga 2021. godine, udružili smo snage Mladih knjižničara i Tradicionice te održali, prvu u ciklusu, radionicu primjene tradicijskih rukotvornih tehnika.

Tehniku veza po tkanini primijenili smo na papir i tako su nastale raznolike čestitke koje su ukrašene motivima najsvečanijeg blagdana u godini  - Božića.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 19. 11. 2021. 12:34

Upoznajmo se s knjižnicom!

Dana 19. listopada 2021. godine naši su se prvašići upoznali s prostorom školske knjižnice.

Naučili su što sve knjižničar radi, za što im služi knjižnica, što sve smiju, a što ne smiju u knjižnici. Tražili su svoje iskaznice među knjigama na policama, listali slikovnice te posudili svoju prvu slikovnicu iz školske knjižnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 25. 10. 2021. 12:15

Cjelodnevno čitanje

Cjelodnevno čitanje obilježava se 23. listopada. 

Mladi knjižničari obišli su sve učionice i razrede gdje su podijelili straničnike svakom učeniku i učitelju te im je pročitan ulomak iz knjige Parvanino putovanje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 25. 10. 2021. 11:40

Izložba - Hrvati se knjigom

Ovogodišnji moto Mjeseca hrvatske knjige glasi Ajmo hrvati se knjigom.

U školskoj knjižnici može se pogledati izložba najutjecajnijih hrvatskih književnih djela koju su postavili Mladi knjižničari.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 25. 10. 2021. 11:23

Maraton - Minuta čitanja

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci organizirala je online maraton čitanja - Minuta čitanja te su pozvali sve škole da sudjeluju.

Naši učenici 5. i 8. razreda čitali su ulomke iz odabranih knjiga u trajanju od minute te smo videozapise poslali GKVK koji su to objedinili u jedan videozapis.

Kako čitaju Maja, Lovro, Lana, Viktoria i Fabijan možete pogledati i poslušati na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=2hlRJ5HlNSU

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 25. 10. 2021. 11:20

Naša mala knjižnica

I ove su školske godine naši učenici od 1. do 4. razreda sudjelovali u projektu "Naša mala knjižnica" koji je koordinirala školska knjižničarka.

Učenici su upoznati sa slikovnicama i pričama domaćih i stranih autora te sudjelovali u kreativnim radionicama povezanima s pročitanom pričom, rješavali zadatke u Kreativnim knjižicama, timski surađivali te se dobro zabavljali.

Kako su provodili vrijeme uz knjige pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 8. 6. 2021. 09:11

Noć knjige 2021.

Ovogodišnja Noć knjige obilježena je po razredima. Što su učenici radili pogledajte na sljedećoj poveznici:

 

https://view.genial.ly/608bd5f47858240d0f897c1a/presentation-noc-knjige-2021

 

U nastavku pogledajte ostale fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 30. 4. 2021. 13:04

Escape room i književni kviz

Okušajte se u Escape roomu koji je napravila učiteljica Katarina na temu Junaci Pavlove ulice i u književnom kvizu koji je napravila školska knjižničarka.

 

Escape room:

https://view.genial.ly/607558c4a9b3fd0de4e4a71d/interactive-content-junaci-pavlove-ulice

 

Književni kviz:

https://www.fyrebox.com/play/knjizevni-kviz_wdekk6Qng

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 23. 4. 2021. 12:55

Noć knjige 2021. Vijest ima dokument u privitku

Manifestacija Noć knjige održava se u petak, 23. travnja 2021. godine. U skladu s epidemiološkim mjerama ovogodišnja Noć knjige bit će malo drukčija - radionice će se provoditi po razredima, a za učenike od 5. do 8. razreda osmišljene su online aktivnosti budući da zbog epidemiološke situacije ne smiju biti u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 20. 4. 2021. 11:58

Škole za Afriku

U sklopu humanitarne akcije "Škole za Afriku" učenici 6. razreda u suradnji s učiteljem Geografije istražili su Madagaskar. Podatke koje su pronašli, kao i fotografije, proslijedili su školskoj knjižničarki koja je te materijale isprintala, a zatim postavila kao dvostrani pano u holu škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 19. 2. 2021. 14:07

Humanitarna akcija

U humanitarnoj akciji "Međunarodni dan darivanja knjiga" prikupljeno 28 paketića slikovnica koji su u petak predani Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci te ih je Crveni križ Vinkovci u nedjelju 14. veljače, na Valentinovo, otpremio na potresom pogođena područja.

 

Hvala svima koji su sudjelovali!

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 15. 2. 2021. 09:06

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Povodom Dana sigurnijeg interneta, koji se ove godine obilježava 9. veljače, možete pogledati prezentaciju na kojoj se nalaze savjeti kako se ponašati na društvenim mrežama, kako zaštititi svoje podatke, podatci nacionalnog istraživanja o korištenju interneta, kako izgledaju lažne poruke, kako izgleda cyberbullying te poveznice na različite korisne mrežne stranice na kojima možete saznati nešto više o zaštiti na internetu.

https://view.genial.ly/601aa37802c5200d6737f7ee/guide-dan-sigurnijeg-interneta

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 4. 2. 2021. 10:52

MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA - HUMANITARNA AKCIJA

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, koji se tradicionalno obilježava na Valentinovo, 14. veljače, školska će knjižnica organizirati prikupljanje slikovnica i knjiga za djecu.

Prikupljene knjige proslijedit ćemo Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci koja, u suradnji s Društvom naša djeca Vinkovci i Crvenim križem Vinkovci, prikuplja paketiće s knjigama te će ih poslati djeci na potresom pogođenim područjima.

Ukoliko želite i možete sudjelovati, potrebno je pripremiti paketić koji sadrži slikovnicu ili knjigu za djecu, pismo nepoznatom prijatelju i nešto slatkiša te to upakirati u prozirnu vrećicu kako bi se vidjelo za koju je dob slikovnica/knjiga.

Paketiće donosite u školsku knjižnicu od 1. veljače do 14. veljače.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 29. 1. 2021. 12:28

2021. Godina čitanja

S obzirom da je na prijedlog Ministarstva kulture i medija Vlada Republike Hrvatske 2021. godinu proglasila Godinom čitanja u Hrvatskoj, naša škola će se priključiti obilježavanju Godine čitanja prigodnim programom.

 

Uz projekte koji se godinama provode u školskoj knjižnici (Noć knjige, Mjesec hrvatske knjige i Naša mala knjižnica), Godinu čitanja obilježit ćemo radionicama nakon pročitanog djela (Ježeva kućica, Lutkice pričalice, Bajkaonica, Kreativno izražavanje na temu "Male priče o velikim slovima"), izradom Escape rooma koji će učenici trebati riješiti nakon pročitane lektire, te jednostavno čitanje uz analizu pročitanog (Čajanka, K-patrola/Klub ljubitelja čitanja, Čitanje u krugu).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 26. 1. 2021. 13:59

Posudba knjiga za učenike 5.-8. razreda

Obzirom da je za učenike od 5. do 8. razreda na snazi nastava po modelu C, ukoliko je nekome potrebna knjiga iz knjižnice, molim da mi to javite u privatnu poruku da knjigu mogu pripremiti i ostaviti spremačicama. Po knjigu ćete moći doći u vremenu 9-14h utorkom, petkom i svaki drugi četvrtak (četvrtak 21.1. knjižnica radi).

 

Je li neka knjiga dostupna, odnosno ima li ju naša knjižnica možete provjeriti u katalogu školske knjižnice na sljedećoj poveznici:

http://library.foi.hr/m3/k.aspx?B=236

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 18. 1. 2021. 09:27

Ježeva kućica 2

Ježurka Ježić se vratio!

Svima omiljena Ježeva kućica Branka Ćopića ima nastavak pod nazivom Ježeva kućica 2 koju je napisala Ljiljana Babac.

Uz Ježurku u priči se od starih likova nalazi i Lija Mica, a njima se pridružuju neki novi likovi.

Od danas Ježevu kućicu 2 možete pronaći u našoj školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 12. 1. 2021. 11:46

Blagdanska razonoda

Dragi učenici i učitelji,

 

budući da nam nije dopušteno putovati, nadolazeće blagdane provest ćemo u udobnosti svoga doma sa svojim najmilijima. Kako biste što kvalitetnije proveli vrijeme na praznicima, pripremila sam nešto za vas i vaše obitelji, za ljepše zajedničko druženje, ali i vrijeme koje nam je potrebno za nas same.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 23. 12. 2020. 11:45

Još noviteta u školskoj knjižnici

Stiglo je još novih knjiga u školsku knjižnicu.

Zavirite! Ima za svakoga ponešto.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 20. 11. 2020. 14:33

Prva posudba prvašića

Naši su prvašići u petak, 13. listopada, ponovno posjetili školsku knjižnicu gdje su naučili što je knjiga, što knjižnica, kako se treba ponašati u knjižnici, tko je knjižničar i koja je razlika između knjižnice i knjižare.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 17. 11. 2020. 13:10

Noviteti u knjižnici

Ne znate što biste čitali? Naiđite u školsku knjižnicu gdje vas čekaju nove knjige.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 6. 11. 2020. 10:06

Bajkaonica u školskoj knjižnici

U petak, 30. listopada, učenici 1. razreda posjetili su knjižnicu gdje ih je dočekala učiteljica 4. razreda Snježana Matak koja im je ispripovijedala jednu od Grimmovih bajki.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 6. 11. 2020. 09:19

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige obilježava se svake godine od 15. listopada do 15. studenoga. Ove godine nosi moto "Razlistaj se".

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 6. 11. 2020. 09:12

Izložba "Razlistaj se"

Povodom Mjeseca hrvatske knjige u našoj školskoj knjižnici možete pogledati izložbu knjiga koje govore o planetu Zemlji i ekologiji, kao i slikovnice i romane koji se tiču biljnog svijeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 6. 11. 2020. 08:59

FOTOGRAFSKI NATJEČAJ "RAZLISTAJ SE"

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenog) Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo i Foto-kino klub Đakovo organiziraju fotografski natječaj i izložbu fotografija pod nazivom ”Razlistaj se!” (prema motu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige koji je posvećen planetu Zemlji). Natječaj traje od 17. kolovoza do 1. listopada 2020., a fotografije mogu poslati svi građani.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 17. 9. 2020. 09:00

Povrat knjiga

 

Dragi učenici,

sljedeći tjedan, od ponedjeljka 1. lipnja do petka 5. lipnja, moći ćete vratiti posuđene knjige u knjižnicu.

Učenici nižih razreda knjige će moći vratiti u knjižnicu tako što će ulaziti jedan po jedan u prostor knjižnice.

Budući da učenici od 5. do 8. razreda još uvijek ne smiju ući u školu, knjige će ostavljati pred školom u kutiju koja će tamo biti postavljena u tu svrhu. Knjižničarka će ih zatim preuzeti i odnijeti u knjižnicu.

Posuđivati druge knjige više nećete moći. Molim da vratite SVE knjige koje ste posudili jer ovo se ljeto radi revizija knjižnice.

 

Hvala.

 

 

knjižničarka Dajana Mitić

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 29. 5. 2020. 09:21

Učenički radovi povodom Noći knjige

Pogledajte videozapis učeničkih radova koje su izradili u sklopu programa Noći knjige.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 28. 4. 2020. 18:23

Noć knjige 2020. Vijest ima dokument u privitku

Banner

Ove godine Noć knjige ide u virtualnom obliku. Za više informacija kliknite "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 21. 4. 2020. 14:18

Popis filmova za satove Medijske kulture

FIlmovi za satove Medijske kulture mogu se pogledati preko Carnetove Meduze za koju je potreban korisnički račun iz AAI@EduHr sustava ili na HRTi na koji se može registrirati i preko Facebooka.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 20. 4. 2020. 12:06

OBAVIJEST

Od danas u knjižnici učenici imaju na raspolaganju još jedno prijenosno računalo umjesto stolnog računala koje je bilo dotrajalo.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 15. 1. 2020. 21:26

POSJET KNJIŽEVNIKA

Hrvoje Kovačević, hrvatski književnik, posjetio je našu školsku knjižnicu u utorak 10. prosinca 2019.

Predstavio se učenicima 3., 4. i 5. razreda te im prepričao sadržaj nekoliko svojih romana, naravno, ostavljajući kraj priče neispričan.
Učenike je zanimalo kako nastaje priča, koliko je potrebno da bi se jedna napisala i jesu li po istinitom događaju.
 
Djela Hrvoja Kovačevića zastupljena su u lektiri za 2. razred (General Kiro miš), te u lektiri za 4. razred (serijal romana Tajna).
  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 10. 12. 2019. 21:23

Mjesec hrvatske knjige

Obilježili smo prigodnim  panoima Međunarodni dan školske knjižnice i Dan hrvatskih knjižnica.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 29. 10. 2019. 21:22

Školsko natjecanje u čitanju na glas

U petak, 18. listopada 2019., održano je školsko natjecanje u čitanju naglas. Na natjecanju su sudjelovali sljedeći učenici:

Alen Bilić (3. razred), Petra Kolarić (3. razred), Petra Lučić (3. razred), Lara Vujica (3. razred), Lana Znahor (6. razred) i Mirna Stjepanović (8. razred).

Učenici su imali 5 minuta za predstavljanje i čitanje ulomka iz omiljene knjige. Komisija, koju su činile školska knjižničarka Dajana Mitić te učiteljica 3. razreda Snježana Matak, odlučila je na županijsko natjecanje za nižu kategoriju (3.-5. razred) poslati Petru Lučić koja je odabrala knjigu Hektor i Leopoldina i za višu kategoriju (6.-8. razred) Lanu Znahor koja je čitala knjigu Maturalac .

Njih će dvije predstavljati školu na županijskom natjecanju u čitanju naglas koje će se održati u petak, 25. listopada 2019. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 18. 10. 2019. 21:19

Jesen u knjižnici

Kako izgleda jesen u knjižnici pogledajte pod više..

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 30. 9. 2019. 21:18
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaSandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misliosjećaje želje.

Podijeli ih u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: os.vnazor.komletinci@gmail.com),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoginja.


Otvoreni sati učitelja


ŠKOLA ZA ŽIVOT

 

  

 

Škola za život - eksperimentalni program

Klikom na LOGO možete detaljnije pogledati sve o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola.


Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Anketa
Veseliš li se početku još jedne školske godine?
Korisni linkovi
preskoči na navigaciju