preskoči na sadržaj
Torbici se veselim - reciklirati želim

O projektu TORBICI SE VESELIM - RECIKLIRATI ŽELIM

Tekstilna industrija jedan je od najvećih zagađivača okoliša. Procjenjuje se da se u Hrvatskoj godišnje proizvede preko 100 000 tona tekstilnog otpada. Najveći su izvor takvog otpada  kućanstva. Potreba je osvijestiti sve nas , posebno one koji će se uključiti u ovaj projekt da je recikliranje odjeće važno. Time smanjujemo proizvodnju odjeće i štetno zagađenje koje pogađa sve nas.

Upravo radi toga uključili smo se u projekt hrvatsko – švicarske suradnje pod nazivom LORA – Laboratorij održivog razvoja.  Nositelj projekta je Bioteka Udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti, a naša je škola jedan od korisnika projekta kao predstavnica Vukovarsko – srijemske županije.  Glavni je cilj projekta  podizanje svjesnost lokalne zajednice i učenika o važnosti recikliranja tekstila.

U projekt su uključeni svi učenici  od 1. do 4. razreda zajedno s učiteljima i volonterima, a plan nam je uključiti i zaintereseirane roditelje, korisnike Dnevnog boravka za starije osobe u Komletincima i cijelu lokalnu zajednicu putem anketiranja i prikupljanja tkanine. Predviđeno trajanje projekta je  od 1. veljače 2020. godine  do 31. listopada 2020. godine. Učenici će sudjelovati u aktivnostima anketiranja, prikupljanja i razvrstavanja tkanina, zatim u izradi platnenih vrećica tako da će sami rezati, krojiti i šivati platnene vrećice u suradnji i pod nadzorom učiteljice Ljubice Martinović, voditeljice projekta te ostalih učitelja.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Marczi   datum: 11. 2. 2020.

TražilicaSandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misliosjećaje želje.

Podijeli ih u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: os.vnazor.komletinci@gmail.com),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoginja.


ŠKOLA ZA ŽIVOT

 

  

 

Škola za život - eksperimentalni program

Klikom na LOGO možete detaljnije pogledati sve o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola.


Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Sviđa li Vam se nastava na daljinu?
Korisni linkovi
preskoči na navigaciju