2022-03-09 22:08:02

Sat hrvatskoga jezika u Institutu

Dragi učenici i roditelji,

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u povodu završetka Mjeseca hrvatskoga jezika organizira internetska predavanja za sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu te za sve zainteresirane pod nazivom Sat hrvatskoga jezika u Institutu.

Kao i prošle godine institutski će znanstvenici putem platforme Zoom od ponedjeljka 14. ožujka do četvrtka 17. ožujka održati 20-ak javnih predavanja iz svih područja proučavanja hrvatskoga jezika, a neke su od tema „Judita” Marka Marulića – prvo književno djelo na hrvatskome jeziku, Najstarija hrvatska imena i prezimena, Anglizmi u hrvatskome jeziku, Mala škola terminologije, Kako nastaje rječnik?, Jezični savjeti, Veliko i malo početno slovo, Jezik i mišljenje, O Rječniku hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika, Jezik društvenih mreža i mnoge druge. Detaljan raspored predavanja možete vidjeti na priloženoj slici pod "opširnije".

Svi zainteresirani neka se obrate na ured@ihjj.hr kako bi im djelatnici Instituta mogli poslati poveznicu na željeno predavanje.

Više o svemu pogledajte pod "opširnije" i putem ove poveznice: http://ihjj.hr/clanak/sat-hrvatskoga-jezika-u-institutu/7574/


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Komletinci