preskoči na sadržaj
Vijesti

Obilježili smo Tjedan ružičastih majica!

Dragi učenici i roditelji,

u tjednu od 14. do 18. ožujka 2022. godine škola je bila obojena ružičasto. Svi učenici naše škole, kao i njeni djelatnici, obilježavali su Tjedan ružičastih majica u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Kako je tema vršnjačkog nasilja jako važna smatrali smo da je potrebno da joj posvetimo cijeli tjedan, a ne samo jedan dan. Dan Ružičastih Majica, poznatiji kao Pink Shirt Day inače se obilježava svake zadnje srijede u veljači. S obzirom da su ove nastavne godine u to vrijeme učenici bili na zasluženom odmoru, odlučili smo obilježavanje premjestiti na ožujak i posvetiti mu čitavi tjedan. Ideja obilježavanja Dana ružičastih majica nastala je u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi u Nova Scotiji. Na taj dan, u cijeloj zemlji se organiziraju razne aktivnosti kako po školama tako i na radnim mjestima te se nose ružičaste majice kako bi simbolizirali borbu protiv nasilje među vršnjacima. Događaj su pokrenula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga bili su žrtve nasilja.

Ovaj tjedan svi smo odjenuli ružičasto i gledali svijet u boljem i pozitivnijem svijetlu s ružičastim majicama. Učenici od 1. do 8. razreda sa svojim su razrednicima, pojedini i s pedagoginjom, Sat razrednika posvetili upravo ovoj temi, odradili razne radionice, a na kraju osmislili i svoj #hashtag o borbi protiv nasilja među vršnjacima, a svoje poruke ostavili su na panou u prizemlju,.

Slobodno ih pogledajte pod „opširnije“ ili prilikom posjete!


    Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Marczi   datum: 22. 3. 2022.

Tražilica

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misliosjećaje želje.

Podijeli ih u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: os.vnazor.komletinci@gmail.com),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoginja.


Otvoreni sati učitelja


ŠKOLA ZA ŽIVOT

 

  

 

Škola za život - eksperimentalni program

Klikom na LOGO možete detaljnije pogledati sve o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola.


Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Anketa
Veseliš li se početku još jedne školske godine?
Korisni linkovi
preskoči na navigaciju