preskoči na sadržaj
Vijesti

Zaštita životinja i okoliša - Briga o napuštenim životinjama

Dana 28. siječnja 2022. godine učenike uključene u školske izvannastavne aktivnosti Volonterski klub, Domaćinstvo i Male vrtlare voditeljice aktivnosti Snježana Matak i Ljubica Martinović upoznale su s ciljevima održivog razvoja, a nakon toga ispunili su kviz znanja na temu održivog razvoja. Zatim su razmišljali koji su problemi održivog razvoja u njihovoj zajednici te su u raspravi predstavili svoje ideje. Zajedničkim dogovorom odabrali su za akcijsko istraživanje temu "Zaštita životinja i okoliša - briga o napuštenim životinjama". Navedena tema uklapa se i u naš školski humanitarni projekt „Pomozimo napuštenim životinjama“ koji vodi učiteljica Gordana Vujica.

Prvi korak akcijskog istraživanja bit će osmišljavanje pitanja za anketni upitnik. Nakon toga kreće izrada akcijskog plana kojim bi se pokušao riješiti problem velikog broja napuštenih životinja. Nadamo se da će naš akcijski plan prihvatiti i lokalna zajednica te pomoći učenicima naše škole u rješavanju problema. A da problem postoji uvjerili su se i učenici 1. i 3. razreda kada su u petak 28. siječnja 2022. godine išli na terensku nastavu u šumu Gradina. Na putu do šume učenici i učiteljice u jednom su trenutku bili okruženi većim brojem pasa te su se učiteljice zabrinule za sigurnost učenika.

Nadam se da ćemo svojim akcijskim istraživanjem uspjeti istražiti problem i pronaći rješenje za dobro učenika, ali i napuštenih životinja.Izvor: Snježana Matak, učiteljica 1. razreda

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sanja Marczi   datum: 1. 2. 2022.

Tražilica

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misliosjećaje želje.

Podijeli ih u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: os.vnazor.komletinci@gmail.com),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoginja.


Otvoreni sati učitelja


ŠKOLA ZA ŽIVOT

 

  

 

Škola za život - eksperimentalni program

Klikom na LOGO možete detaljnije pogledati sve o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola.


Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Anketa
Veseliš li se početku još jedne školske godine?
Korisni linkovi
preskoči na navigaciju