preskoči na sadržaj
Vijesti

Popis udžbenika koji će biti u upotrebi u školskoj godini 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

popis obaveznih udžbenika koji će se koristiti od 1. do 8. razreda u školskoj godini 2022./2023. nalazi se pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 11. 7. 2022. 20:40

Upisi u srednju školu u školskoj godini 2022./2023.

Poštovani učenici i roditelji, 

sve obavijesti i informacije vezane za upise učenika 8. razreda u srednju školu u školskoj godini 2022./2023. nalaze se na kartici Upisi u srednju školu (na lijevoj strani mrežne stranice, označeno crvenom bojom na slici).

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 22. 6. 2022. 16:30

Aktivnosti DANA ŠKOLE 31. svibnja 2022. godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici, roditelji i ostali pratitelji naše stranice,
 
pozivamo Vas na Dan škole 31. svibnja s početkom u 16.00 sati. Uz brojne aktivnosti bit će otvoreno i obnovljeno školsko košarkaško igralište, a obnovu je financirala Vukovarsko-srijemska županija i Grad Otok. Otvorenje igrališta jedna je od brojnih aktivnosti ovogodišnjeg jubilarnog 30. Otočkog proljeća. Na inicijativu KK "Slavonac" Komletinci dio aktivnosti Dana škole bit će organiziran kako bi se prikupila sredstva za nabavu defibrilatora koji bi bio na raspolaganju cijeloj našoj lokalnoj zajednici.
 
Odaberite aktivnost za sebe i pridružite nam se!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 25. 5. 2022. 14:32

Dani medijske pismenosti

Budući da utjecaj medija na živote djece i mladih nameće potrebu za njihovim boljim razumijevanjem, naša se škola i ove godine brojnim aktivnostima uključila u obilježavanje Dana medijske pismenosti. Predavanja, radionice i kvizove za učenike od 1. do 8. razreda pripremila je i održala učiteljica Hrvatskog jezika Katarina Bojić. Naši mlađi učenici upoznali su se s pojmom medija, prepoznavali nasilje u crtanim filmovima te razgovarali o pozitivnim i negativnim stranama medija. Oni malo stariji učili su kako prepoznati lažne vijesti i dezinformacije te razgovarali o novim subkulturama: youtuberima, blogerima, vlogerima, influencerima i njihovom utjecaju na mlade. Učenice 8. razreda postavile su informativni pano u holu škole. Slogan ovogodišnjih Dana medijske pismenosti glasi Misli svojom glavom u medijskom labirintu, a brojne korisne informacije i savjete možete pronaći na stranici https://www.medijskapismenost.hr.

  :: opširnije :: 


objavio: KATARINA BOJIĆ  datum: 17. 5. 2022. 17:59

Uskršnja čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 14. 4. 2022. 09:39

Odluka o ukidanju svih mjera i preporuka vezanih uz epidemiju Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

pod "opširnije" možete pročitati Odluku o ukidanju svih mjera i preporuka vezanih uz epidemiju omicron varijante virusa SARS-CoV-2 u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" Komletinci.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 11. 4. 2022. 18:53

Radionica razvijanja empatije: Tko su izbjeglice?

Svakodnevne vijesti o razaranju Ukrajine i patnjama njezinog naroda u velikoj mjeri utječu na sve nas, a osobito na djecu i mlade. Njima je potrebna posebna pomoć u  razumijevanju pojava poput izbjeglištva ili lažnih vijesti, ali i u nošenju sa stresom i tjeskobom.

Radionica na temu Tko su izbjeglice? održana je u školskoj knjižnici s 5. razredom. Učenici su zajedno sa školskom knjižničarkom razlikovali pojmove migracije i izbjeglištva i razgovarali o pozitivnim i negativnim razlozima zbog kojim ljudi odlaze iz svoje domovine.

Kroz zadatak s kovčegom, učenici su pokušali istražiti kako bi se izbjeglice mogle osjećati. Na listu papira je fotografija kovčega u njega su učenici u par sekundi morali napisati 5 najdražih stvari, a knjižničarka ih je vodila kroz razne situacije gdje su gubili jednu po jednu stvar. Sve dok nisu ostali samo s jednom. Zaključili smo koliko je teško u kratkom vremenu izabrati 5 najdražih stvari, a tek koliko je teško svaku stvar gubiti jednu po jednu.

Radionicu smo završili s citatom Barona De Montesquiea „Sretni li su narodi koji imaju dosadnu povijest.“  Nadajući se da će ratna razaranja uskoro prestati, te da izbjeglištvo neće više nitko osjetiti.

Kako je to izgledalo možete vidjeti pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 7. 4. 2022. 12:02

Čitateljski izazov! Vijest ima dokument u privitku

Dragi čitatelji i čitateljice,

povodom Noći knjige po prvi puta otvaramo Čitateljski izazov! Izazov će trajati od 01.4.2022. do 31.3.2023. Sudjelovati mogu svi učenici i djelatnici škole. Svaki mjesec potrebno je pročitati jednu knjigu prema zadanoj temi, a koja vas tema očekuje za početak izazova, možete vidjeti u knjižnici ili na web stranici knjižnice.

Kako sudjelovati? Lako! Za sudjelovanje je potrebno biti član školske knjižnice i posjedovati iskaznicu knjižnice. Svi sudionici Čitateljskog izazova dobit će listić koji mogu preuzeti u knjižnici, na taj listić će upisati svoje podatke i knjige koje pročitaju. Svaki mjesec upisat će knjigu koju su pročitali na zadanu temu, a knjižničarka će lupiti pečat kako bi se spriječilo lažiranje podataka.

Sudionici s najviše pročitanih knjiga idu u bubanj na izvlačenje, a slučajnim odabirom izvlačimo dobitnika/dobitnicu. Kako bi si povećali šansu za dobitak nagrade, svi čitatelji koji knjigu vrate u zadanom roku (a to je 2 tjedna) dobit će dodatne bodove. Što je nagrada? To neka ostane tajna!

Ako se odlučite kasnije uključiti, „preskočite“ jedan mjesec, ili ne stignete pročitati zadanu knjigu, pripremili smo bonus knjigu koju ćete pročitati umjesto knjige za određeni mjesec koju niste pročitali. Svoje listiće čuvajte, trebat će vam i u novoj školskoj godini.

Sretno svima, vidimo se u knjižnici!

Vaša knjižničarka Suzana Jozinović

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 29. 3. 2022. 10:08

Obilježavanje svjetskog dana vode kroz projekt Naša mala knjižnica!

Danas su u posjetu knjižnici bili učenici 4. razreda koji su sudjelovali u projektu „Naša mala knjižnica“. Cilj projekta NMK je da potakne učenike na čitanje i istraživanje, a to smo danas upravo radili. Na današnji dan se obilježava „Svjetski dan voda“ i prigodno smo čitali knjigu „H2O tajna vodene misije“. Razgovarali smo o važnosti vode i kako bismo mogli napraviti svoje male podmornice koje bi istraživale vodu, kao što su to učinili junaci u knjizi. Ono što smo zamislili to smo i ostvarili! Učenici podijeljeni u tri skupine su uz malu pomoć knjižničarke izradili svoje vlastite podmornice. Nadahnuti i puni kreativnosti, učenici su istražili tko su najveći zagađivači vode i o tome napravili prikladan plakat.

Kako izgledaju podmornice naših kreativaca iz 4. razreda, možete pogledati na fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 22. 3. 2022. 13:18

Obilježili smo Tjedan ružičastih majica!

Dragi učenici i roditelji,

u tjednu od 14. do 18. ožujka 2022. godine škola je bila obojena ružičasto. Svi učenici naše škole, kao i njeni djelatnici, obilježavali su Tjedan ružičastih majica u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Kako je tema vršnjačkog nasilja jako važna smatrali smo da je potrebno da joj posvetimo cijeli tjedan, a ne samo jedan dan. Dan Ružičastih Majica, poznatiji kao Pink Shirt Day inače se obilježava svake zadnje srijede u veljači. S obzirom da su ove nastavne godine u to vrijeme učenici bili na zasluženom odmoru, odlučili smo obilježavanje premjestiti na ožujak i posvetiti mu čitavi tjedan. Ideja obilježavanja Dana ružičastih majica nastala je u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi u Nova Scotiji. Na taj dan, u cijeloj zemlji se organiziraju razne aktivnosti kako po školama tako i na radnim mjestima te se nose ružičaste majice kako bi simbolizirali borbu protiv nasilje među vršnjacima. Događaj su pokrenula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga bili su žrtve nasilja.

Ovaj tjedan svi smo odjenuli ružičasto i gledali svijet u boljem i pozitivnijem svijetlu s ružičastim majicama. Učenici od 1. do 8. razreda sa svojim su razrednicima, pojedini i s pedagoginjom, Sat razrednika posvetili upravo ovoj temi, odradili razne radionice, a na kraju osmislili i svoj #hashtag o borbi protiv nasilja među vršnjacima, a svoje poruke ostavili su na panou u prizemlju,.

Slobodno ih pogledajte pod „opširnije“ ili prilikom posjete!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 22. 3. 2022. 12:36

Radionica virtualne šetnje Bibliobusa s učenicima 1. razreda

Danas je naša knjižnici ugostila posebnog gosta, gospodina Vladimira Vranješevića knjižničara iz Bibliobusne službe Vukovarsko srijemske županije. Gospodin Vladimir nam je predstavio novi način učenja pomoću virtualne stvarnosti.  

Prvo smo naučili što je to virtualni svijet ili virtualna stvarnost (engl. Virtual Reality) i kako se njome koristiti. Virtualna stvarnost je oblik računalne simulacije, u kojoj se sudionik osjeća da se nalazi u umjetnom okruženju. Sudionik može gledati kroz dva malena monitora (po jedan za svako oko). Senzori detektiraju kretanje glave ili položaj tijela, što uzrokuje promjenu virtualnog promatranja položaja. 

Tema ove radionice bila je Slavonski zavičaj, tako su učenici prvog razreda, zajedno sa svojom učiteljicom Snježanom Matak  imali prilike prošetati kroz Vinkovce, Vukovar, Ilok, Otok i Županju.  Jeste li znali da je prva utakmica u Hrvatskoj odigrana upravo u našoj Slavoniji i to u Županji! Upoznali su i u Šokačku Lady koja je prva donijela tenis u Hrvatsku, a saznali su više i o zviježđu Orion. Ovim putem su se učenici prisjetili mjesta na kojima su bili, a motivirani ovom radionicom jedva čekaju obići ostala mjesta našeg kraja.

Kako je to izgledalo možete pogledati na fotografijama, a više o radionicama virtualne stvarnosti pogledajte na stranici Bibliobusne službe Vukovarsko srijemske županije ili klikom na link.

Bibliobusna služba https://www.facebook.com/gkvkbibliobu

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 22. 3. 2022. 08:34

Sat hrvatskoga jezika u Institutu Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i roditelji,

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u povodu završetka Mjeseca hrvatskoga jezika organizira internetska predavanja za sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu te za sve zainteresirane pod nazivom Sat hrvatskoga jezika u Institutu.

Kao i prošle godine institutski će znanstvenici putem platforme Zoom od ponedjeljka 14. ožujka do četvrtka 17. ožujka održati 20-ak javnih predavanja iz svih područja proučavanja hrvatskoga jezika, a neke su od tema „Judita” Marka Marulića – prvo književno djelo na hrvatskome jeziku, Najstarija hrvatska imena i prezimena, Anglizmi u hrvatskome jeziku, Mala škola terminologije, Kako nastaje rječnik?, Jezični savjeti, Veliko i malo početno slovo, Jezik i mišljenje, O Rječniku hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika, Jezik društvenih mreža i mnoge druge. Detaljan raspored predavanja možete vidjeti na priloženoj slici pod "opširnije".

Svi zainteresirani neka se obrate na ured@ihjj.hr kako bi im djelatnici Instituta mogli poslati poveznicu na željeno predavanje.

Više o svemu pogledajte pod "opširnije" i putem ove poveznice: http://ihjj.hr/clanak/sat-hrvatskoga-jezika-u-institutu/7574/

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 9. 3. 2022. 22:08

I naša škola pokazala je podršku Ukrajini porukama mira

Na poziv E-twinning projecta "Calling for peace" i Daryje Pavlešen s Ukrajinistike pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu naša se škola uključila u podršku Ukrajini, prije svega ukrajinskoj djeci. Na inicijativu naše knjižničarke Suzane Jozinović, učenici su pisali riječi podrške i poruke mira. Tako su na ukrajinskom pismu napisali poruku nepoznatog autora: "Ja sam živio dovoljno dugo da vidim da se iz rata može roditi nada."
 
Za ukrajinski narod i ukrajinsku zemlju ne možemo učiniti ništa da im olakšamo ratne strahote, možemo samo suosjećati s njima i odgajati učenike za mir.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 9. 3. 2022. 12:18

Obilježavanje Mjeseca hrvatskog jezika

Od 21. veljače do 17. ožujka obilježavamo Mjesec hrvatskog jezika. Tim je povodom učiteljica hrvatskog jezika Katarina Bojić postavila pano na temu
"Zašto trebamo voljeti, učiti i njegovati hrvatski standardni jezik".
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 9. 3. 2022. 12:00

Upute o uporabi testa za samotestiranje HIGHTOP Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici, 

u privitku pod "opširnije" nalaze se Upute o upotrebi testa za samotestiranje HIGHTOP na hrvatskom jeziku. Temeljem uputa pobliže se upoznajte s važnim informacijama i načinu izvođenja testa.

Ujedno možete pogledati video o samotestiranju koji je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. 

Poveznica na video je sljedeća: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0&ab_channel=Hrvatskizavodzajavnozdravstvo

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 14. 2. 2022. 10:17

Dan sigurnijeg Interneta u knjižnici

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Knjižnica je Dan sigurnijeg Interneta obilježila putem izložbenog panoa ispred knjižnice, izlaganjem brošura u prostoru knjižnice i edukativnom prezentacijom. Klikom na link možete pristupiti prezentaciji i saznati više informacija o zaštiti i prevenciji nasilja na internetu.

Dragi učenici nemoj te zaboraviti zaigrati nagradni kviz u kojem možete odvojiti vrijedne nagrade. Više o kvizu i načinu prijave možete saznati u prezentaciji ili pomoću svog mobitela skenirajte QR kod na panou knjižnice.

Link za prezentaciju   https://prezi.com/view/f4ijjYycATLh1AFxaCbK/

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 8. 2. 2022. 11:17

Obilježavanja Dana europskog broja Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 7. 2. 2022. 12:23

Povratak u školske klupe!

Dragi učenici i roditelji,

od ponedjeljka, 7. veljače 2022. godine svi učenici naše škole (od 1. do 8. razreda) pohađaju nastavu prema modelu A odnosno vraćaju se u svoje školske klupe! Svi oblici nastave odvijaju se u školi prema rasporedu R1.

Veselimo se vidjeti vas!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 3. 2. 2022. 13:40

Za Valentinovo: Spoj na slijepo s knjigom

Dragi učenici!

Nešto manje od tjedan dana prije Dana zaljubljenih, u našoj školskoj knjižnici, možete imati spoj s knjigom. Odabrane knjige bit će zapakirane u neprozirne omote tako da ćete zapravo na slijepo posuditi  jedan od ‘ljubavnih paketića’.

Ovom inicijativom ‘Spoj na slijepo s knjigom’ umanjimo predrasude prema knjigama, bilo da je riječ o debljini knjige, izgledu korica, omotu i sl. Najvažniji dio knjige je njezin sadržaj. Neka knjiga iznenadi vas!

Svakog čitatelja čeka malo iznenađenje u knjizi! Broj spojeva je ograničen.

Knjige možete izabrati za vrijeme radnog vremena knjižnice.

Sretno čitateljsko Valentinovo!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 3. 2. 2022. 12:26

Zaštita životinja i okoliša - Briga o napuštenim životinjama

Dana 28. siječnja 2022. godine učenike uključene u školske izvannastavne aktivnosti Volonterski klub, Domaćinstvo i Male vrtlare voditeljice aktivnosti Snježana Matak i Ljubica Martinović upoznale su s ciljevima održivog razvoja, a nakon toga ispunili su kviz znanja na temu održivog razvoja. Zatim su razmišljali koji su problemi održivog razvoja u njihovoj zajednici te su u raspravi predstavili svoje ideje. Zajedničkim dogovorom odabrali su za akcijsko istraživanje temu "Zaštita životinja i okoliša - briga o napuštenim životinjama". Navedena tema uklapa se i u naš školski humanitarni projekt „Pomozimo napuštenim životinjama“ koji vodi učiteljica Gordana Vujica.

Prvi korak akcijskog istraživanja bit će osmišljavanje pitanja za anketni upitnik. Nakon toga kreće izrada akcijskog plana kojim bi se pokušao riješiti problem velikog broja napuštenih životinja. Nadamo se da će naš akcijski plan prihvatiti i lokalna zajednica te pomoći učenicima naše škole u rješavanju problema. A da problem postoji uvjerili su se i učenici 1. i 3. razreda kada su u petak 28. siječnja 2022. godine išli na terensku nastavu u šumu Gradina. Na putu do šume učenici i učiteljice u jednom su trenutku bili okruženi većim brojem pasa te su se učiteljice zabrinule za sigurnost učenika.

Nadam se da ćemo svojim akcijskim istraživanjem uspjeti istražiti problem i pronaći rješenje za dobro učenika, ali i napuštenih životinja.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 1. 2. 2022. 11:16

Odluka o nastavi na daljinu za učenike 7. razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici 7. razreda,

u privitku ove obavijesti pod "opširnije", prema preporuci Službe za epidemologiju Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko - srijemske županije, nalazi se Odluka ravnateljice Katice Novoselac o izvođenju nastave na daljinu za učenike 7. razreda Osnovne škole "Vladimir Nazor" Komletinci u realnom vremenu u periodu od 27. siječnja do 2. veljače 2022. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 26. 1. 2022. 12:02

PREDUPISI U 1. razred školske godine 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Plan upisa u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. možete vidjeti pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 25. 1. 2022. 11:03

Božićna čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 25. 12. 2021. 17:28

Božićna čestitka Glazbene skupine OŠ "Vladimir Nazor" Komletinci

Dragi učenici i roditelji,

primite blagdanske čestitke učenika Glazbene skupine naše škole. Čestitki možete pristupiti putem sljedećeg linka: 

https://www.youtube.com/watch?v=mLDld1Sswjk

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 22. 12. 2021. 18:28

Večer matematike 2021.

Ove školske godine zbog epidemiološke situacije Večer matematike održavala se od 30.11. do 3.12. Učiteljice i učitelj razredne nastave proveli su radionice na nastavi matematike. Učenicima predmetne nastave postavljeni su interaktivni online zadaci na Teamsima koje su mogli rješavati kod svojih domova, ali i u školi za vrijeme odmora.

Nadamo se da su učenici kroz ovaj tjedan otkrili zabavniju i zanimljiviju stranu matematike.

Kako je to izgledalo, pogledajte pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 14. 12. 2021. 16:30

Učenici 1. razreda u Bibliobusu

Učenici 1. razreda s razrednom učiteljicom Snježanom Matak posjetili su bibliobus Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci u sklopu projekta "S bibliobusom u 1. razred". Saznali su što je to bibliobus, čuli priču koju im je pročitao knjižničar Vladimir i dobili na dar iskaznicu koju su odmah iskoristili i posudili prve knjige na svoje ime.
Kako je to izgledalo, pogledajte pod "opširnije".
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 13. 12. 2021. 13:34

Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2021.

Ove godine učenici naše škole odnosno učenici 1., 2., 4., 5., 6. i 8. razreda sudjelovali su u Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2021. koje se u Hrvatskoj organizira 6. godinu za redom. Natjecanje se počelo održavati 2016. godine.

Naši učenici vole sudjelovati na Dabru, zbog čega se svake godine zainteresirano prijavljuju, a isti rješavaju u okviru izborne nastave informatike ili prema vlastitom interesu. Ove godine natjecanje nismo mogli održati u školi, zbog trenutne epidemiološke situacije koja je uvjetovala potrebu nastave na daljinu, stoga su svi učenici dobili detaljne upute kako se prijaviti i sudjelovati od kuće, dok su neki uspjeli isto obaviti sa svojim učiteljima u školi.

Natjecanje je uglavnom održano na daljinu, od 8. do 12. studenoga 2021., a sudjelovalo je 50 učenika i učenica naše škole od 1. do 8. razreda. Natjecanje je organizirala i provela pedagoginja Sanja Marczi u suradnji s učiteljem informatike Zvonkom Lovrićem, školskom knjižničarkom Dajanom Mitić i učiteljicom Snježanom Matak. Učenici su se potrudili riješiti test najbolje što su mogli, a neki od njih su uspjeli biti i u 10% najboljih.

Naši učenici 1. razreda Veronika Lovrić i Karlo Blažević izvrsno su riješili test te se plasirali u 10% najboljih sa svojih 10 odnosno 9 bodova od ukupnih 12 u kategoriji MikroDabar. Također, izvrsni rezultat postigli su i učenici 2. razreda Dominik Tadić (12 bodova), Ena Znahor (12 bodova), Danijel Maleševac (11 bodova), Domagoj Carić (9 bodova) i Ivano Lovrić Jovanović (9 bodova) u istoj kategoriji i također su se plasirali među 10% najboljih.

Za sve sudionike natjecanja pripremljene su diplome koje samostalno preuzimaju iz sustava mooc.carnet.hr te digitalne značke, dok su navedeni učenici dobili zlatnu diplomu i značku za izniman uspjeh na natjecanju. Čestitamo navedenim učenicima i svim učenicima koji su sudjelovali na uspjehu i angažmanu!

Veselimo se natjecanju sljedeće godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 7. 12. 2021. 10:32

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Danas smo u školi obilježili „Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka“ koji provodi Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. Cilj programa je promocija meda lokalnih proizvođača, a program se izvodi u 1. razredima osnovne škole. Tako su naši prvašići danas na dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara saznali puno o medu i pčelama. Gost im je bio g. Stipo Martinović koji im je pripovijedao o svom radu s pčelama i pokazao im videosnimke na kojima se vide košnice i njegov rad u pčelinjaku. Učenici su od pčelara Stipe dobili na dar staklenku meda, a u sklopu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka dobili su slikovnicu Pčelica Jelica i medo Edo i staklenku cvjetnog meda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 7. 12. 2021. 10:02

Muzejske priče i jedna njuška

Tijekom ljetnih praznika naši učenici  sudjelovali su u projektu "Muzejske priče i jedna njuška" Gradskog muzeja Vinkovci uz podršku Ministarstva kulture i medija. Projekt provode Bella, muzejski terapijski pas i njezina stručna voditeljica Iva Tadić. Tijekom susreta učenici su čitali priče o muzejskim predmetima Belli i sudjelovali u radionici  koja se tematski vezala za predmete iz priča. Slike kako nam je bilo pogledajte pod "opširnije"!
 
Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 30. 11. 2021. 10:13

Milenijsko natjecanje

Učenice 8. razreda Viktoria Drljepan, Maja Lovrić i Lana Znahor pod vodstvom mentorice Katarine Bojić, učiteljice Hrvatskoga jezika, prijavile su se na Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije s idejnim rješenjem Sacerdos glagoliticus – hereditatem Gagulana, Svećenik glagoljaš - baština Gagulana. 

  :: opširnije :: 


objavio: KATARINA BOJIĆ  datum: 25. 11. 2021. 18:28

Vez po papiru - radionica

U sklopu izvannastavnih aktivnosti naše škole u srijedu, 17. studenoga 2021. godine, udružili smo snage Mladih knjižničara i Tradicionice te održali, prvu u ciklusu, radionicu primjene tradicijskih rukotvornih tehnika.

Tehniku veza po tkanini primijenili smo na papir i tako su nastale raznolike čestitke koje su ukrašene motivima najsvečanijeg blagdana u godini  - Božića.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 19. 11. 2021. 12:15

Povratak u školske klupe!

Poštovani učenici i roditelji,

danas, 9. studenoga 2021. godine odlukom Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije Osnovna škola "Vladimir Nazor" Komletinci dobila je dopuštenje za povratak svih učenika (od 1. do 8. razreda) nastavi uživo, odnosno u učionicama.

Učenici se sutra, u srijedu 10. studenoga 2021. godine vraćaju u školske klupe odnosno nastavi uživo u školi u skladu sa svojim postojećim rasporedom sati. Novost je da učenici od 5. do 8. razreda moraju nastavu pratiti prema novim epidemiološkim mjerama - pod maskama. Maske su OBAVEZNE za sve u zajedničkim prostorima.

Za sve ostale informacije vezane uz nastavu, molimo učenike i roditelje da budu u kontaktu sa svojim razrednicima i djelatnicima škole preko poznatih komunikacijskih kanala.

Radujemo se vašem i našem povratku u školske klupe!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 9. 11. 2021. 13:49

Jesenski praznici i nastava na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

u ponedjeljak, 1. studenoga 2021. godine je blagdan Svih svetih i neradni je dan. U utorak, 2. studenoga 2021. počinju jesenski praznici i traju do srijede, 3. studenoga 2021. godine.

Od četvrtka, 4. studenoga 2021. godine prema uputi Stožera civilne zaštite i Vukovarsko - srijemske županije zbog pogoršane epidemiološke situacije u vezi epidemije COVID-19 virusa svi učenici (od 1. do 8. razreda) prelaze na MODEL C nastave - NASTAVA NA DALJINU. Nastava će se odvijati prema važećem rasporedu sati u realnom vremenu putem dogovorenih kanala (Viber za učenike od 1. do 4. razreda i MS Teams za učenike od 5. do 8. razreda).

Za sve ostale informacije vezane uz nastavu na daljinu, molimo učenike i roditelje da budu u kontaktu sa svojim razrednicima.

Želimo vam ugodne jesenske praznike i što raniji povratak u školske klupe!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 2. 11. 2021. 12:18

Maraton - Minuta čitanja

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci organizirala je online maraton čitanja - Minuta čitanja te su pozvali sve škole da sudjeluju.

Naši učenici 5. i 8. razreda čitali su ulomke iz odabranih knjiga u trajanju od minute te smo videozapise poslali GKVK koji su to objedinili u jedan videozapis.

Kako čitaju Maja, Lovro, Lana, Viktoria i Fabijan možete pogledati i poslušati na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=2hlRJ5HlNSU

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 25. 10. 2021. 11:13

1.10. Svjetski dan tablice množenja!

Svjetski dan tablice množenja je međunarodni projekt na kojem je bilo prijavljeno 5643 škole iz 27 zemalja. Naša škola je jedna od 70 škola iz Hrvatske. U ovom projektu sudjelovali su učenici od 1. do 6. razreda gdje su se učiteljice razredne nastave posebno potrudile da učenicima koji se nisu susreli s tablicom množenja istu približe na što jednostavniji način i u skladu s njihovim mogućnostima. Ostali razredi su se pripremali za ovaj dan ponavljajući tablicu množenja te je kod njih povedeno natjecanje gdje su učenici pokazali svoje poznavanje tablice množenja.

Kako je to izgledalo, pogledajte pod "opširnije"!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 1. 10. 2021. 14:20

Humanitarne akcije u školi tijekom ove školske godine 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 20. 9. 2021. 13:28

Sudjelujte u prvom Nacionalnom istraživanju prehrambenih navika dojenčadi i male djece! Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji,

ukoliko imate dijete u dobi od 3 mjeseca do 9 godina i želite biti aktivni sudionik prvog Nacionalnog istraživanja o prehrambenim navikama djece u Hrvatskoj, prijavite se!

Istraživanje se provodi na području cijele države i Vaše sudjelovanje ključan je čimbenik uspješnog provođenja ovog istraživanja.

Kao znak zahvale za sudjelovanje, dobit ćete analizirane podatke o prehrani Vašeg djeteta i brošuru s preporukama za pravilnu prehranu koju je izradio tim stručnjaka i nutricionista, a koja Vam može poslužiti kao relevantan izvor informacija i svojevrsni vodič za prehranu Vašeg djeteta.

Glavni cilj prikupljanja ovakvih podataka je unaprjeđenje zdravlja djece. Podatci o prehrani djece su od izuzetne važnosti i stoga želimo javnozdravstvene akcije i smjernice o pravilnoj prehrani usmjeriti direktno ka rješavanju rizičnih prehrambenih ponašanja koja postoje u našem društvu. Također, u slučaju ugrožene sigurnosti hrane zbog prisutnosti kemijskih i mikrobioloških opasnosti, nužno je imati konkretne podatke o količini hrane koju djeca unose, kako bi ih mogli zaštititi od opasnosti.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u suradnji s partnerima, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, provodi ovo istraživanje sukladno europskoj metodologiji te će dobiveni podatci biti usporedivi sa ostalim EU zemljama.

U istraživanju će sudjelovati još 2 000 roditelja i njihove djece. Vaše je sudjelovanje dragovoljno i možete odustati u bilo koje vrijeme.

Molimo da nam pružite priliku da zabilježimo i specifičnosti prehrane Vašeg djeteta.

Za prijavu i više informacija posjetite www.hapih.hr/csh/projekti/eu-menu/ ili nas kontaktirajte na broj 099 384 9910 (poziv, SMS, Viber, WhatsApp) kako bismo Vas uputili u daljnje korake.

 

Puno Vam hvala unaprijed na Vašem dragocjenom vremenu i volji. Nadamo se da ćete nam se pridružiti!

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i tim EU Menu projekta
dr.sc. Darja Sokolić
voditeljica istraživanja

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 17. 9. 2021. 12:25

Vrijeme individualnih razgovora s učiteljima Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

ovim putem vas obavještavamo da trenutna epidemiološka situacija dopušta dolazak roditelja u školu poštujući sve epidemiološke mjere (maska, mjerenje temperature prilikom ulaska, obavezna dezinfekcija ruku i potplata itd.) stoga se učiteljima možete obratiti u navedeno vrijeme.

Otvoreni razgovori bit će organizirani kod dvorišnog ulaza u sportsku dvoranu. Točna vremena razgovora s učiteljima možete vidjeti pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 14. 9. 2021. 22:27

Postupanje i organizacija škole u školskoj godini 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

 

Poštovani roditelji i učenici,

u privitku ove obavijesti pod „opširnije“ nalaze se važni dokumenti za organizaciju nastave u novoj školskoj godini 2021./2022. te Vas ovim putem molimo da navedene pažljivo pročitate.

  • Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
  • Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (pedagoška/školska godina 2021./2022.) Ministarstva znanosti i obrazovanja
  • Protokol postupanja u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Komletinci vezano za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 u školskoj godini 2021./2022.

Škola će osigurati odgovarajuće sigurnosne mjere kako bismo maksimalno uvažili dobrobit svakog djeteta te kako bi se nastava mogla održavati kvalitetno i neometano. Iznimno je važno poticati djecu na poštivanje svih navedenih uputa.

 

U ovu godinu ćemo krenuti strpljivo, hrabro i spremno. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama sve ostvariti!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 6. 9. 2021. 09:11

ODLUKU O KORIŠTENJU KOMERCIJALNIH DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA KOJI ĆE BITI U UPOTREBI U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala koji će biti u upotrebi školske godine 2021./2022. možete vidjeti pod "opširnije".

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 29. 6. 2021. 23:06

Popis udžbenika od 1. do 8. razreda za školsku godinu 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 
 
obvezni udžbenici za sljedeću školsku godinu 2021./2022. besplatni su za sve učenike i pod "opširnije" možete vidjeti popis udžbenika od 1. do 8. razreda za našu školu.
 
Za sva pitanja stojimo na raspolaganju! 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 29. 6. 2021. 23:01

ODLUKA O ODABRANIM UDŽBENICIMA ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

OSNOVNA ŠKOLA „VLADIMIR NAZOR“
               K O M L E T I N C I

KLASA:602-09/21-01/62
URBROJ:2188-26-21-01/1

Komletinci, 29. lipnja 2021.

Temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), članka 10, ravnateljica škole Katica Novoselac temeljem odluka predmetnih učitelja donosi

 

POPIS UDŽBENIKA KOJI ĆE BITI U UPOTREBI U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

 

Udžbenici za 1. razred (izmjene u odabiru udžbenika s radnim karakterom):

1. ČITAM I PIŠEM 1, HRVATSKA POČETNICA, radni udžbenik za prvi razred osnovne škole

Autori: Dunja Pavličević-Franić, Vladimira Velički, Katarina Aladrović Slovaček, Vlatka Domišljanović; Alfa

2. ČITAM I PIŠEM 1, HRVATSKA ČITANČICA, radna čitanka za prvi razred osnovne škole

Autori: Dunja Pavličević-Franić, Vladimira Velički, Katarina Aladrović Slovaček, Vlatka Domišljanović; Alfa

3. MATEMATIKA 1, PRVI DIO, radni udžbenik iz matematike za prvi razred osnovne škole

Autori: Josip Markovac, Ivana Lović Štenc; Alfa

4. MATEMATIKA 1, DRUGI DIO, radni udžbenik iz matematike za prvi razred osnovne škole

Autori: Josip Markovac, Ivana Lović Štenc; Alfa

5. PRIRODA, DRUŠTVO I JA 1, radni udžbenik iz prirode i društva za prvi razred osnovne škole

Autori: Mila Bulić, Gordana Kralj, Lidija Križanić, Karmen Hlad, Andreja Kovač, Andreja Kosorčić; Alfa

 

Udžbenici za 2. razred (izmjene u odabiru udžbenika s radnim karakterom):

1. TRAG U PRIČI 2: radni udžbenik  hrvatskog jezika za 2. razred osnovne škole,1. i 2. dio

Autori: Vesna Budinski, Martina Kolar Billege, Gordan Ivančić, Vlatka Mijić, Nevenka Puh Malogorski; Profil Klett

2. SUPER MATEMATIKA ZA PRAVE TRAGAČE 2: radni udžbenik za 2. razred osnovne škole,  1.  i 2. dio

Autori: Marijana Martić, Gordana Ivančić, Anita Čupić, Marina Brničević Stanić, Jasminka Martinić Cezar; Profil Klett

3. POGLED U SVIJET 2, TRAGOM PRIRODE I DRUŠTVA: radni udžbenik za 2, razred osnovne škole, 1. i 2. dio

Autori: Nataša Svoboda Arnautov, Sanja Škreblin, Sanja Basta, Maja Jelić Kolar; Profil Klett

 

Udžbenici za 4. razred (novi udžbenici iz Kataloga za šk. god. 2021./2022.):

1. ZLATNA VRATA 4, integrirani radni udžbenik hrvatskog jezika u 4.razredu osnovne škole, 1.i 2.dio s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Sonja Ivić, Marija Krmpotić; Školska knjiga

2. GLAZBENI KRUG 4

Autori: Ana Janković, Snježana Stojaković, Ružica Ambruš-Kiš; Profil Klett

3. TIPTOES 4 : radni udžbenik engleskog jezika u četvrtom razredu osnovne škole, 4. godina učenja s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Suzana Ban, Dubravka Blažić; Školska knjiga

4. MOJ SRETNI BROJ 4, udžbenik matematike u 4.razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Sanja Jakovljević Rogić, Dubravka Miklec, Graciella Prtajin; Školska knjiga

5. EUREKA 4, udžbenik prirode i društva u 4. razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Sanja Ćorić, Snježana Bakarić Palička, Ivana Križanac, Žaklin Lukša; Školska knjiga

6. DAROVI VJERE I ZAJEDNIŠTVA: udžbenik za katolički vjeronauk četvrtoga razreda osnovne škole

Autori: Ivica Pažin, Ante Pavlović; Kršćanska sadašnjost

7. MOJA DOMENA 4: udžbenik iz informatike za četvrti razred osnovne škole

Autori: Blaženka Rihter, Karmen Toić Dlačić; Alfa

8. #DEUTSCH 1 - radni udžbenik njemačkog jezika u četvrtom razredu osnovne škole, 1. godina učenja

Autori: Alexa Mathias, Jasmina Troha; Školska knjiga

 

Udžbenici za 7. razred (novi udžbenici iz Kataloga za šk. god. 2021./2022.):

1. GEA 3: udžbenik geografije u sedmom razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Danijel Orešić, Igor Tišma, Ružica Vuk, Alenka Bujan; Školska knjiga

 

Udžbenici za 8. razred (novi udžbenici iz Kataloga za šk. god. 2021./2022.):

1. NAŠ HRVATSKI 8: udžbenik hrvatskoga jezika u osmome razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Anita Šojat; Školska knjiga

2. SNAGA RIJEČI 8: hrvatska čitanka za osmi razred osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Anita Šojat; Školska knjiga

3. GLAZBENI KRUG 8: udžbenik

Autori: Ružica Ambruš-Kiš, Tomislav Seletković, Zrinka Šimunović; Profil Klett

4. MOJE BOJE 8: udžbenik likovne kulture u osmom razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Miroslav Huzjak; Školska knjiga

5. FOOTSTEPS 4: radni udžbenik engleskog jezika u osmom razredu osnovne škole, 8. godina učenja s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Ivana Marinić, Dora Božanić Malić, Olinka Breka, Ana Posnjak; Školska knjiga

6. MATEMATIKA 8: udžbenik matematike za osmi razred osnovne škole, 1. svezak

Autori: Z. Šikić, V. Draženović Žitko, I. Golac Jakopović, Z. Lobor, M. Milić, T. Nemeth, G. Stajčić, M. Vuković; Profil Klett

7. MATEMATIKA 8: udžbenik matematike za osmi razred osnovne škole, 2. svezak

Autori: Z. Šikić, V. Draženović Žitko, I. Golac Jakopović, Z. Lobor, M. Milić, T. Nemeth, G. Stajčić, M. Vuković: Profil Klett

8. POVIJEST 8: udžbenik iz povijesti za osmi razred osnovne škole

Autori: Ante Nazor, Nikica Barić, Ivan Brigović, Zaviša Kačić Alesić, Mira Racić, Zrinka Racić; Alfa

9. GEA 4: udžbenik geografije u osmom razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Danijel Orešić, Igor Tišma, Ružica Vuk, Alenka Bujan; Školska knjiga

10. SVIJET TEHNIKE 8: udžbenik

Autori: Marino Čikeš, Vladimir Delić, Ivica Kolarić, Dragan Stanojević, Paolo Zenzerović; Školska knjiga

11. UKORAK S ISUSOM : udžbenik za katolički vjeronauk osmoga razreda osnovne škole

Autori: Josip Periš, Marina Šimić, Ivana Perčić; Kršćanska sadašnjost

12. LIKE IT 8: udžbenik informatike

Autori: Blaženka Rihter, Dragica Rade, Karmen Toić Dlačić, Siniša Topić, Luka Novaković, Domagoj Bujadinović, Tomislav Pandurić, Daniela Orlović; Alfa

 

Ravnateljica:

Katica Novoselac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 29. 6. 2021. 17:54
» Arhiva naših vijesti    
 


vijesti

Popis udžbenika koji će biti u upotrebi u školskoj godini 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

popis obaveznih udžbenika koji će se koristiti od 1. do 8. razreda u školskoj godini 2022./2023. nalazi se pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 11. 7. 2022. 20:40

Upisi u srednju školu u školskoj godini 2022./2023.

Poštovani učenici i roditelji, 

sve obavijesti i informacije vezane za upise učenika 8. razreda u srednju školu u školskoj godini 2022./2023. nalaze se na kartici Upisi u srednju školu (na lijevoj strani mrežne stranice, označeno crvenom bojom na slici).

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 22. 6. 2022. 16:30

Aktivnosti DANA ŠKOLE 31. svibnja 2022. godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici, roditelji i ostali pratitelji naše stranice,
 
pozivamo Vas na Dan škole 31. svibnja s početkom u 16.00 sati. Uz brojne aktivnosti bit će otvoreno i obnovljeno školsko košarkaško igralište, a obnovu je financirala Vukovarsko-srijemska županija i Grad Otok. Otvorenje igrališta jedna je od brojnih aktivnosti ovogodišnjeg jubilarnog 30. Otočkog proljeća. Na inicijativu KK "Slavonac" Komletinci dio aktivnosti Dana škole bit će organiziran kako bi se prikupila sredstva za nabavu defibrilatora koji bi bio na raspolaganju cijeloj našoj lokalnoj zajednici.
 
Odaberite aktivnost za sebe i pridružite nam se!
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 25. 5. 2022. 14:32

Dani medijske pismenosti

Budući da utjecaj medija na živote djece i mladih nameće potrebu za njihovim boljim razumijevanjem, naša se škola i ove godine brojnim aktivnostima uključila u obilježavanje Dana medijske pismenosti. Predavanja, radionice i kvizove za učenike od 1. do 8. razreda pripremila je i održala učiteljica Hrvatskog jezika Katarina Bojić. Naši mlađi učenici upoznali su se s pojmom medija, prepoznavali nasilje u crtanim filmovima te razgovarali o pozitivnim i negativnim stranama medija. Oni malo stariji učili su kako prepoznati lažne vijesti i dezinformacije te razgovarali o novim subkulturama: youtuberima, blogerima, vlogerima, influencerima i njihovom utjecaju na mlade. Učenice 8. razreda postavile su informativni pano u holu škole. Slogan ovogodišnjih Dana medijske pismenosti glasi Misli svojom glavom u medijskom labirintu, a brojne korisne informacije i savjete možete pronaći na stranici https://www.medijskapismenost.hr.

  :: opširnije :: 


objavio: KATARINA BOJIĆ  datum: 17. 5. 2022. 17:59

Uskršnja čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 14. 4. 2022. 09:39

Odluka o ukidanju svih mjera i preporuka vezanih uz epidemiju Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

pod "opširnije" možete pročitati Odluku o ukidanju svih mjera i preporuka vezanih uz epidemiju omicron varijante virusa SARS-CoV-2 u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" Komletinci.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 11. 4. 2022. 18:53

Radionica razvijanja empatije: Tko su izbjeglice?

Svakodnevne vijesti o razaranju Ukrajine i patnjama njezinog naroda u velikoj mjeri utječu na sve nas, a osobito na djecu i mlade. Njima je potrebna posebna pomoć u  razumijevanju pojava poput izbjeglištva ili lažnih vijesti, ali i u nošenju sa stresom i tjeskobom.

Radionica na temu Tko su izbjeglice? održana je u školskoj knjižnici s 5. razredom. Učenici su zajedno sa školskom knjižničarkom razlikovali pojmove migracije i izbjeglištva i razgovarali o pozitivnim i negativnim razlozima zbog kojim ljudi odlaze iz svoje domovine.

Kroz zadatak s kovčegom, učenici su pokušali istražiti kako bi se izbjeglice mogle osjećati. Na listu papira je fotografija kovčega u njega su učenici u par sekundi morali napisati 5 najdražih stvari, a knjižničarka ih je vodila kroz razne situacije gdje su gubili jednu po jednu stvar. Sve dok nisu ostali samo s jednom. Zaključili smo koliko je teško u kratkom vremenu izabrati 5 najdražih stvari, a tek koliko je teško svaku stvar gubiti jednu po jednu.

Radionicu smo završili s citatom Barona De Montesquiea „Sretni li su narodi koji imaju dosadnu povijest.“  Nadajući se da će ratna razaranja uskoro prestati, te da izbjeglištvo neće više nitko osjetiti.

Kako je to izgledalo možete vidjeti pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 7. 4. 2022. 12:02

Čitateljski izazov! Vijest ima dokument u privitku

Dragi čitatelji i čitateljice,

povodom Noći knjige po prvi puta otvaramo Čitateljski izazov! Izazov će trajati od 01.4.2022. do 31.3.2023. Sudjelovati mogu svi učenici i djelatnici škole. Svaki mjesec potrebno je pročitati jednu knjigu prema zadanoj temi, a koja vas tema očekuje za početak izazova, možete vidjeti u knjižnici ili na web stranici knjižnice.

Kako sudjelovati? Lako! Za sudjelovanje je potrebno biti član školske knjižnice i posjedovati iskaznicu knjižnice. Svi sudionici Čitateljskog izazova dobit će listić koji mogu preuzeti u knjižnici, na taj listić će upisati svoje podatke i knjige koje pročitaju. Svaki mjesec upisat će knjigu koju su pročitali na zadanu temu, a knjižničarka će lupiti pečat kako bi se spriječilo lažiranje podataka.

Sudionici s najviše pročitanih knjiga idu u bubanj na izvlačenje, a slučajnim odabirom izvlačimo dobitnika/dobitnicu. Kako bi si povećali šansu za dobitak nagrade, svi čitatelji koji knjigu vrate u zadanom roku (a to je 2 tjedna) dobit će dodatne bodove. Što je nagrada? To neka ostane tajna!

Ako se odlučite kasnije uključiti, „preskočite“ jedan mjesec, ili ne stignete pročitati zadanu knjigu, pripremili smo bonus knjigu koju ćete pročitati umjesto knjige za određeni mjesec koju niste pročitali. Svoje listiće čuvajte, trebat će vam i u novoj školskoj godini.

Sretno svima, vidimo se u knjižnici!

Vaša knjižničarka Suzana Jozinović

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 29. 3. 2022. 10:08

Obilježavanje svjetskog dana vode kroz projekt Naša mala knjižnica!

Danas su u posjetu knjižnici bili učenici 4. razreda koji su sudjelovali u projektu „Naša mala knjižnica“. Cilj projekta NMK je da potakne učenike na čitanje i istraživanje, a to smo danas upravo radili. Na današnji dan se obilježava „Svjetski dan voda“ i prigodno smo čitali knjigu „H2O tajna vodene misije“. Razgovarali smo o važnosti vode i kako bismo mogli napraviti svoje male podmornice koje bi istraživale vodu, kao što su to učinili junaci u knjizi. Ono što smo zamislili to smo i ostvarili! Učenici podijeljeni u tri skupine su uz malu pomoć knjižničarke izradili svoje vlastite podmornice. Nadahnuti i puni kreativnosti, učenici su istražili tko su najveći zagađivači vode i o tome napravili prikladan plakat.

Kako izgledaju podmornice naših kreativaca iz 4. razreda, možete pogledati na fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 22. 3. 2022. 13:18

Obilježili smo Tjedan ružičastih majica!

Dragi učenici i roditelji,

u tjednu od 14. do 18. ožujka 2022. godine škola je bila obojena ružičasto. Svi učenici naše škole, kao i njeni djelatnici, obilježavali su Tjedan ružičastih majica u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Kako je tema vršnjačkog nasilja jako važna smatrali smo da je potrebno da joj posvetimo cijeli tjedan, a ne samo jedan dan. Dan Ružičastih Majica, poznatiji kao Pink Shirt Day inače se obilježava svake zadnje srijede u veljači. S obzirom da su ove nastavne godine u to vrijeme učenici bili na zasluženom odmoru, odlučili smo obilježavanje premjestiti na ožujak i posvetiti mu čitavi tjedan. Ideja obilježavanja Dana ružičastih majica nastala je u Kanadi u znak protesta na incident nasilja koji se dogodio u školi u Nova Scotiji. Na taj dan, u cijeloj zemlji se organiziraju razne aktivnosti kako po školama tako i na radnim mjestima te se nose ružičaste majice kako bi simbolizirali borbu protiv nasilje među vršnjacima. Događaj su pokrenula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga bili su žrtve nasilja.

Ovaj tjedan svi smo odjenuli ružičasto i gledali svijet u boljem i pozitivnijem svijetlu s ružičastim majicama. Učenici od 1. do 8. razreda sa svojim su razrednicima, pojedini i s pedagoginjom, Sat razrednika posvetili upravo ovoj temi, odradili razne radionice, a na kraju osmislili i svoj #hashtag o borbi protiv nasilja među vršnjacima, a svoje poruke ostavili su na panou u prizemlju,.

Slobodno ih pogledajte pod „opširnije“ ili prilikom posjete!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 22. 3. 2022. 12:36

Radionica virtualne šetnje Bibliobusa s učenicima 1. razreda

Danas je naša knjižnici ugostila posebnog gosta, gospodina Vladimira Vranješevića knjižničara iz Bibliobusne službe Vukovarsko srijemske županije. Gospodin Vladimir nam je predstavio novi način učenja pomoću virtualne stvarnosti.  

Prvo smo naučili što je to virtualni svijet ili virtualna stvarnost (engl. Virtual Reality) i kako se njome koristiti. Virtualna stvarnost je oblik računalne simulacije, u kojoj se sudionik osjeća da se nalazi u umjetnom okruženju. Sudionik može gledati kroz dva malena monitora (po jedan za svako oko). Senzori detektiraju kretanje glave ili položaj tijela, što uzrokuje promjenu virtualnog promatranja položaja. 

Tema ove radionice bila je Slavonski zavičaj, tako su učenici prvog razreda, zajedno sa svojom učiteljicom Snježanom Matak  imali prilike prošetati kroz Vinkovce, Vukovar, Ilok, Otok i Županju.  Jeste li znali da je prva utakmica u Hrvatskoj odigrana upravo u našoj Slavoniji i to u Županji! Upoznali su i u Šokačku Lady koja je prva donijela tenis u Hrvatsku, a saznali su više i o zviježđu Orion. Ovim putem su se učenici prisjetili mjesta na kojima su bili, a motivirani ovom radionicom jedva čekaju obići ostala mjesta našeg kraja.

Kako je to izgledalo možete pogledati na fotografijama, a više o radionicama virtualne stvarnosti pogledajte na stranici Bibliobusne službe Vukovarsko srijemske županije ili klikom na link.

Bibliobusna služba https://www.facebook.com/gkvkbibliobu

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 22. 3. 2022. 08:34

Sat hrvatskoga jezika u Institutu Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i roditelji,

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u povodu završetka Mjeseca hrvatskoga jezika organizira internetska predavanja za sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu te za sve zainteresirane pod nazivom Sat hrvatskoga jezika u Institutu.

Kao i prošle godine institutski će znanstvenici putem platforme Zoom od ponedjeljka 14. ožujka do četvrtka 17. ožujka održati 20-ak javnih predavanja iz svih područja proučavanja hrvatskoga jezika, a neke su od tema „Judita” Marka Marulića – prvo književno djelo na hrvatskome jeziku, Najstarija hrvatska imena i prezimena, Anglizmi u hrvatskome jeziku, Mala škola terminologije, Kako nastaje rječnik?, Jezični savjeti, Veliko i malo početno slovo, Jezik i mišljenje, O Rječniku hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika, Jezik društvenih mreža i mnoge druge. Detaljan raspored predavanja možete vidjeti na priloženoj slici pod "opširnije".

Svi zainteresirani neka se obrate na ured@ihjj.hr kako bi im djelatnici Instituta mogli poslati poveznicu na željeno predavanje.

Više o svemu pogledajte pod "opširnije" i putem ove poveznice: http://ihjj.hr/clanak/sat-hrvatskoga-jezika-u-institutu/7574/

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 9. 3. 2022. 22:08

I naša škola pokazala je podršku Ukrajini porukama mira

Na poziv E-twinning projecta "Calling for peace" i Daryje Pavlešen s Ukrajinistike pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu naša se škola uključila u podršku Ukrajini, prije svega ukrajinskoj djeci. Na inicijativu naše knjižničarke Suzane Jozinović, učenici su pisali riječi podrške i poruke mira. Tako su na ukrajinskom pismu napisali poruku nepoznatog autora: "Ja sam živio dovoljno dugo da vidim da se iz rata može roditi nada."
 
Za ukrajinski narod i ukrajinsku zemlju ne možemo učiniti ništa da im olakšamo ratne strahote, možemo samo suosjećati s njima i odgajati učenike za mir.
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 9. 3. 2022. 12:18

Obilježavanje Mjeseca hrvatskog jezika

Od 21. veljače do 17. ožujka obilježavamo Mjesec hrvatskog jezika. Tim je povodom učiteljica hrvatskog jezika Katarina Bojić postavila pano na temu
"Zašto trebamo voljeti, učiti i njegovati hrvatski standardni jezik".
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 9. 3. 2022. 12:00

Upute o uporabi testa za samotestiranje HIGHTOP Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici, 

u privitku pod "opširnije" nalaze se Upute o upotrebi testa za samotestiranje HIGHTOP na hrvatskom jeziku. Temeljem uputa pobliže se upoznajte s važnim informacijama i načinu izvođenja testa.

Ujedno možete pogledati video o samotestiranju koji je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. 

Poveznica na video je sljedeća: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZU2N_cq1j-0&ab_channel=Hrvatskizavodzajavnozdravstvo

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 14. 2. 2022. 10:17

Dan sigurnijeg Interneta u knjižnici

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Knjižnica je Dan sigurnijeg Interneta obilježila putem izložbenog panoa ispred knjižnice, izlaganjem brošura u prostoru knjižnice i edukativnom prezentacijom. Klikom na link možete pristupiti prezentaciji i saznati više informacija o zaštiti i prevenciji nasilja na internetu.

Dragi učenici nemoj te zaboraviti zaigrati nagradni kviz u kojem možete odvojiti vrijedne nagrade. Više o kvizu i načinu prijave možete saznati u prezentaciji ili pomoću svog mobitela skenirajte QR kod na panou knjižnice.

Link za prezentaciju   https://prezi.com/view/f4ijjYycATLh1AFxaCbK/

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 8. 2. 2022. 11:17

Obilježavanja Dana europskog broja Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 7. 2. 2022. 12:23

Povratak u školske klupe!

Dragi učenici i roditelji,

od ponedjeljka, 7. veljače 2022. godine svi učenici naše škole (od 1. do 8. razreda) pohađaju nastavu prema modelu A odnosno vraćaju se u svoje školske klupe! Svi oblici nastave odvijaju se u školi prema rasporedu R1.

Veselimo se vidjeti vas!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 3. 2. 2022. 13:40

Za Valentinovo: Spoj na slijepo s knjigom

Dragi učenici!

Nešto manje od tjedan dana prije Dana zaljubljenih, u našoj školskoj knjižnici, možete imati spoj s knjigom. Odabrane knjige bit će zapakirane u neprozirne omote tako da ćete zapravo na slijepo posuditi  jedan od ‘ljubavnih paketića’.

Ovom inicijativom ‘Spoj na slijepo s knjigom’ umanjimo predrasude prema knjigama, bilo da je riječ o debljini knjige, izgledu korica, omotu i sl. Najvažniji dio knjige je njezin sadržaj. Neka knjiga iznenadi vas!

Svakog čitatelja čeka malo iznenađenje u knjizi! Broj spojeva je ograničen.

Knjige možete izabrati za vrijeme radnog vremena knjižnice.

Sretno čitateljsko Valentinovo!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 3. 2. 2022. 12:26

Zaštita životinja i okoliša - Briga o napuštenim životinjama

Dana 28. siječnja 2022. godine učenike uključene u školske izvannastavne aktivnosti Volonterski klub, Domaćinstvo i Male vrtlare voditeljice aktivnosti Snježana Matak i Ljubica Martinović upoznale su s ciljevima održivog razvoja, a nakon toga ispunili su kviz znanja na temu održivog razvoja. Zatim su razmišljali koji su problemi održivog razvoja u njihovoj zajednici te su u raspravi predstavili svoje ideje. Zajedničkim dogovorom odabrali su za akcijsko istraživanje temu "Zaštita životinja i okoliša - briga o napuštenim životinjama". Navedena tema uklapa se i u naš školski humanitarni projekt „Pomozimo napuštenim životinjama“ koji vodi učiteljica Gordana Vujica.

Prvi korak akcijskog istraživanja bit će osmišljavanje pitanja za anketni upitnik. Nakon toga kreće izrada akcijskog plana kojim bi se pokušao riješiti problem velikog broja napuštenih životinja. Nadamo se da će naš akcijski plan prihvatiti i lokalna zajednica te pomoći učenicima naše škole u rješavanju problema. A da problem postoji uvjerili su se i učenici 1. i 3. razreda kada su u petak 28. siječnja 2022. godine išli na terensku nastavu u šumu Gradina. Na putu do šume učenici i učiteljice u jednom su trenutku bili okruženi većim brojem pasa te su se učiteljice zabrinule za sigurnost učenika.

Nadam se da ćemo svojim akcijskim istraživanjem uspjeti istražiti problem i pronaći rješenje za dobro učenika, ali i napuštenih životinja.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 1. 2. 2022. 11:16

Odluka o nastavi na daljinu za učenike 7. razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici 7. razreda,

u privitku ove obavijesti pod "opširnije", prema preporuci Službe za epidemologiju Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko - srijemske županije, nalazi se Odluka ravnateljice Katice Novoselac o izvođenju nastave na daljinu za učenike 7. razreda Osnovne škole "Vladimir Nazor" Komletinci u realnom vremenu u periodu od 27. siječnja do 2. veljače 2022. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 26. 1. 2022. 12:02

PREDUPISI U 1. razred školske godine 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Plan upisa u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. možete vidjeti pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 25. 1. 2022. 11:03

Božićna čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 25. 12. 2021. 17:28

Božićna čestitka Glazbene skupine OŠ "Vladimir Nazor" Komletinci

Dragi učenici i roditelji,

primite blagdanske čestitke učenika Glazbene skupine naše škole. Čestitki možete pristupiti putem sljedećeg linka: 

https://www.youtube.com/watch?v=mLDld1Sswjk

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 22. 12. 2021. 18:28

Večer matematike 2021.

Ove školske godine zbog epidemiološke situacije Večer matematike održavala se od 30.11. do 3.12. Učiteljice i učitelj razredne nastave proveli su radionice na nastavi matematike. Učenicima predmetne nastave postavljeni su interaktivni online zadaci na Teamsima koje su mogli rješavati kod svojih domova, ali i u školi za vrijeme odmora.

Nadamo se da su učenici kroz ovaj tjedan otkrili zabavniju i zanimljiviju stranu matematike.

Kako je to izgledalo, pogledajte pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 14. 12. 2021. 16:30

Učenici 1. razreda u Bibliobusu

Učenici 1. razreda s razrednom učiteljicom Snježanom Matak posjetili su bibliobus Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci u sklopu projekta "S bibliobusom u 1. razred". Saznali su što je to bibliobus, čuli priču koju im je pročitao knjižničar Vladimir i dobili na dar iskaznicu koju su odmah iskoristili i posudili prve knjige na svoje ime.
Kako je to izgledalo, pogledajte pod "opširnije".
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 13. 12. 2021. 13:34

Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2021.

Ove godine učenici naše škole odnosno učenici 1., 2., 4., 5., 6. i 8. razreda sudjelovali su u Međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2021. koje se u Hrvatskoj organizira 6. godinu za redom. Natjecanje se počelo održavati 2016. godine.

Naši učenici vole sudjelovati na Dabru, zbog čega se svake godine zainteresirano prijavljuju, a isti rješavaju u okviru izborne nastave informatike ili prema vlastitom interesu. Ove godine natjecanje nismo mogli održati u školi, zbog trenutne epidemiološke situacije koja je uvjetovala potrebu nastave na daljinu, stoga su svi učenici dobili detaljne upute kako se prijaviti i sudjelovati od kuće, dok su neki uspjeli isto obaviti sa svojim učiteljima u školi.

Natjecanje je uglavnom održano na daljinu, od 8. do 12. studenoga 2021., a sudjelovalo je 50 učenika i učenica naše škole od 1. do 8. razreda. Natjecanje je organizirala i provela pedagoginja Sanja Marczi u suradnji s učiteljem informatike Zvonkom Lovrićem, školskom knjižničarkom Dajanom Mitić i učiteljicom Snježanom Matak. Učenici su se potrudili riješiti test najbolje što su mogli, a neki od njih su uspjeli biti i u 10% najboljih.

Naši učenici 1. razreda Veronika Lovrić i Karlo Blažević izvrsno su riješili test te se plasirali u 10% najboljih sa svojih 10 odnosno 9 bodova od ukupnih 12 u kategoriji MikroDabar. Također, izvrsni rezultat postigli su i učenici 2. razreda Dominik Tadić (12 bodova), Ena Znahor (12 bodova), Danijel Maleševac (11 bodova), Domagoj Carić (9 bodova) i Ivano Lovrić Jovanović (9 bodova) u istoj kategoriji i također su se plasirali među 10% najboljih.

Za sve sudionike natjecanja pripremljene su diplome koje samostalno preuzimaju iz sustava mooc.carnet.hr te digitalne značke, dok su navedeni učenici dobili zlatnu diplomu i značku za izniman uspjeh na natjecanju. Čestitamo navedenim učenicima i svim učenicima koji su sudjelovali na uspjehu i angažmanu!

Veselimo se natjecanju sljedeće godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 7. 12. 2021. 10:32

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Danas smo u školi obilježili „Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka“ koji provodi Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. Cilj programa je promocija meda lokalnih proizvođača, a program se izvodi u 1. razredima osnovne škole. Tako su naši prvašići danas na dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara saznali puno o medu i pčelama. Gost im je bio g. Stipo Martinović koji im je pripovijedao o svom radu s pčelama i pokazao im videosnimke na kojima se vide košnice i njegov rad u pčelinjaku. Učenici su od pčelara Stipe dobili na dar staklenku meda, a u sklopu Školskog mednog dana s hrvatskih pčelinjaka dobili su slikovnicu Pčelica Jelica i medo Edo i staklenku cvjetnog meda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 7. 12. 2021. 10:02

Muzejske priče i jedna njuška

Tijekom ljetnih praznika naši učenici  sudjelovali su u projektu "Muzejske priče i jedna njuška" Gradskog muzeja Vinkovci uz podršku Ministarstva kulture i medija. Projekt provode Bella, muzejski terapijski pas i njezina stručna voditeljica Iva Tadić. Tijekom susreta učenici su čitali priče o muzejskim predmetima Belli i sudjelovali u radionici  koja se tematski vezala za predmete iz priča. Slike kako nam je bilo pogledajte pod "opširnije"!
 
Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 30. 11. 2021. 10:13

Milenijsko natjecanje

Učenice 8. razreda Viktoria Drljepan, Maja Lovrić i Lana Znahor pod vodstvom mentorice Katarine Bojić, učiteljice Hrvatskoga jezika, prijavile su se na Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije s idejnim rješenjem Sacerdos glagoliticus – hereditatem Gagulana, Svećenik glagoljaš - baština Gagulana. 

  :: opširnije :: 


objavio: KATARINA BOJIĆ  datum: 25. 11. 2021. 18:28

Vez po papiru - radionica

U sklopu izvannastavnih aktivnosti naše škole u srijedu, 17. studenoga 2021. godine, udružili smo snage Mladih knjižničara i Tradicionice te održali, prvu u ciklusu, radionicu primjene tradicijskih rukotvornih tehnika.

Tehniku veza po tkanini primijenili smo na papir i tako su nastale raznolike čestitke koje su ukrašene motivima najsvečanijeg blagdana u godini  - Božića.

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 19. 11. 2021. 12:15

Povratak u školske klupe!

Poštovani učenici i roditelji,

danas, 9. studenoga 2021. godine odlukom Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije Osnovna škola "Vladimir Nazor" Komletinci dobila je dopuštenje za povratak svih učenika (od 1. do 8. razreda) nastavi uživo, odnosno u učionicama.

Učenici se sutra, u srijedu 10. studenoga 2021. godine vraćaju u školske klupe odnosno nastavi uživo u školi u skladu sa svojim postojećim rasporedom sati. Novost je da učenici od 5. do 8. razreda moraju nastavu pratiti prema novim epidemiološkim mjerama - pod maskama. Maske su OBAVEZNE za sve u zajedničkim prostorima.

Za sve ostale informacije vezane uz nastavu, molimo učenike i roditelje da budu u kontaktu sa svojim razrednicima i djelatnicima škole preko poznatih komunikacijskih kanala.

Radujemo se vašem i našem povratku u školske klupe!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 9. 11. 2021. 13:49

Jesenski praznici i nastava na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

u ponedjeljak, 1. studenoga 2021. godine je blagdan Svih svetih i neradni je dan. U utorak, 2. studenoga 2021. počinju jesenski praznici i traju do srijede, 3. studenoga 2021. godine.

Od četvrtka, 4. studenoga 2021. godine prema uputi Stožera civilne zaštite i Vukovarsko - srijemske županije zbog pogoršane epidemiološke situacije u vezi epidemije COVID-19 virusa svi učenici (od 1. do 8. razreda) prelaze na MODEL C nastave - NASTAVA NA DALJINU. Nastava će se odvijati prema važećem rasporedu sati u realnom vremenu putem dogovorenih kanala (Viber za učenike od 1. do 4. razreda i MS Teams za učenike od 5. do 8. razreda).

Za sve ostale informacije vezane uz nastavu na daljinu, molimo učenike i roditelje da budu u kontaktu sa svojim razrednicima.

Želimo vam ugodne jesenske praznike i što raniji povratak u školske klupe!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 2. 11. 2021. 12:18

Maraton - Minuta čitanja

Povodom Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci organizirala je online maraton čitanja - Minuta čitanja te su pozvali sve škole da sudjeluju.

Naši učenici 5. i 8. razreda čitali su ulomke iz odabranih knjiga u trajanju od minute te smo videozapise poslali GKVK koji su to objedinili u jedan videozapis.

Kako čitaju Maja, Lovro, Lana, Viktoria i Fabijan možete pogledati i poslušati na sljedećoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=2hlRJ5HlNSU

  :: opširnije :: 


objavio: Dajana Mitić  datum: 25. 10. 2021. 11:13

1.10. Svjetski dan tablice množenja!

Svjetski dan tablice množenja je međunarodni projekt na kojem je bilo prijavljeno 5643 škole iz 27 zemalja. Naša škola je jedna od 70 škola iz Hrvatske. U ovom projektu sudjelovali su učenici od 1. do 6. razreda gdje su se učiteljice razredne nastave posebno potrudile da učenicima koji se nisu susreli s tablicom množenja istu približe na što jednostavniji način i u skladu s njihovim mogućnostima. Ostali razredi su se pripremali za ovaj dan ponavljajući tablicu množenja te je kod njih povedeno natjecanje gdje su učenici pokazali svoje poznavanje tablice množenja.

Kako je to izgledalo, pogledajte pod "opširnije"!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 1. 10. 2021. 14:20

Humanitarne akcije u školi tijekom ove školske godine 2021./2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 20. 9. 2021. 13:28

Sudjelujte u prvom Nacionalnom istraživanju prehrambenih navika dojenčadi i male djece! Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji,

ukoliko imate dijete u dobi od 3 mjeseca do 9 godina i želite biti aktivni sudionik prvog Nacionalnog istraživanja o prehrambenim navikama djece u Hrvatskoj, prijavite se!

Istraživanje se provodi na području cijele države i Vaše sudjelovanje ključan je čimbenik uspješnog provođenja ovog istraživanja.

Kao znak zahvale za sudjelovanje, dobit ćete analizirane podatke o prehrani Vašeg djeteta i brošuru s preporukama za pravilnu prehranu koju je izradio tim stručnjaka i nutricionista, a koja Vam može poslužiti kao relevantan izvor informacija i svojevrsni vodič za prehranu Vašeg djeteta.

Glavni cilj prikupljanja ovakvih podataka je unaprjeđenje zdravlja djece. Podatci o prehrani djece su od izuzetne važnosti i stoga želimo javnozdravstvene akcije i smjernice o pravilnoj prehrani usmjeriti direktno ka rješavanju rizičnih prehrambenih ponašanja koja postoje u našem društvu. Također, u slučaju ugrožene sigurnosti hrane zbog prisutnosti kemijskih i mikrobioloških opasnosti, nužno je imati konkretne podatke o količini hrane koju djeca unose, kako bi ih mogli zaštititi od opasnosti.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u suradnji s partnerima, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, provodi ovo istraživanje sukladno europskoj metodologiji te će dobiveni podatci biti usporedivi sa ostalim EU zemljama.

U istraživanju će sudjelovati još 2 000 roditelja i njihove djece. Vaše je sudjelovanje dragovoljno i možete odustati u bilo koje vrijeme.

Molimo da nam pružite priliku da zabilježimo i specifičnosti prehrane Vašeg djeteta.

Za prijavu i više informacija posjetite www.hapih.hr/csh/projekti/eu-menu/ ili nas kontaktirajte na broj 099 384 9910 (poziv, SMS, Viber, WhatsApp) kako bismo Vas uputili u daljnje korake.

 

Puno Vam hvala unaprijed na Vašem dragocjenom vremenu i volji. Nadamo se da ćete nam se pridružiti!

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i tim EU Menu projekta
dr.sc. Darja Sokolić
voditeljica istraživanja

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 17. 9. 2021. 12:25

Vrijeme individualnih razgovora s učiteljima Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

ovim putem vas obavještavamo da trenutna epidemiološka situacija dopušta dolazak roditelja u školu poštujući sve epidemiološke mjere (maska, mjerenje temperature prilikom ulaska, obavezna dezinfekcija ruku i potplata itd.) stoga se učiteljima možete obratiti u navedeno vrijeme.

Otvoreni razgovori bit će organizirani kod dvorišnog ulaza u sportsku dvoranu. Točna vremena razgovora s učiteljima možete vidjeti pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 14. 9. 2021. 22:27

Postupanje i organizacija škole u školskoj godini 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

 

Poštovani roditelji i učenici,

u privitku ove obavijesti pod „opširnije“ nalaze se važni dokumenti za organizaciju nastave u novoj školskoj godini 2021./2022. te Vas ovim putem molimo da navedene pažljivo pročitate.

  • Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
  • Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 (pedagoška/školska godina 2021./2022.) Ministarstva znanosti i obrazovanja
  • Protokol postupanja u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Komletinci vezano za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 u školskoj godini 2021./2022.

Škola će osigurati odgovarajuće sigurnosne mjere kako bismo maksimalno uvažili dobrobit svakog djeteta te kako bi se nastava mogla održavati kvalitetno i neometano. Iznimno je važno poticati djecu na poštivanje svih navedenih uputa.

 

U ovu godinu ćemo krenuti strpljivo, hrabro i spremno. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama sve ostvariti!

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 6. 9. 2021. 09:11

ODLUKU O KORIŠTENJU KOMERCIJALNIH DRUGIH OBRAZOVNIH MATERIJALA KOJI ĆE BITI U UPOTREBI U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

Odluku o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala koji će biti u upotrebi školske godine 2021./2022. možete vidjeti pod "opširnije".

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 29. 6. 2021. 23:06

Popis udžbenika od 1. do 8. razreda za školsku godinu 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, 
 
obvezni udžbenici za sljedeću školsku godinu 2021./2022. besplatni su za sve učenike i pod "opširnije" možete vidjeti popis udžbenika od 1. do 8. razreda za našu školu.
 
Za sva pitanja stojimo na raspolaganju! 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 29. 6. 2021. 23:01

ODLUKA O ODABRANIM UDŽBENICIMA ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

OSNOVNA ŠKOLA „VLADIMIR NAZOR“
               K O M L E T I N C I

KLASA:602-09/21-01/62
URBROJ:2188-26-21-01/1

Komletinci, 29. lipnja 2021.

Temeljem Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18), članka 10, ravnateljica škole Katica Novoselac temeljem odluka predmetnih učitelja donosi

 

POPIS UDŽBENIKA KOJI ĆE BITI U UPOTREBI U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

 

Udžbenici za 1. razred (izmjene u odabiru udžbenika s radnim karakterom):

1. ČITAM I PIŠEM 1, HRVATSKA POČETNICA, radni udžbenik za prvi razred osnovne škole

Autori: Dunja Pavličević-Franić, Vladimira Velički, Katarina Aladrović Slovaček, Vlatka Domišljanović; Alfa

2. ČITAM I PIŠEM 1, HRVATSKA ČITANČICA, radna čitanka za prvi razred osnovne škole

Autori: Dunja Pavličević-Franić, Vladimira Velički, Katarina Aladrović Slovaček, Vlatka Domišljanović; Alfa

3. MATEMATIKA 1, PRVI DIO, radni udžbenik iz matematike za prvi razred osnovne škole

Autori: Josip Markovac, Ivana Lović Štenc; Alfa

4. MATEMATIKA 1, DRUGI DIO, radni udžbenik iz matematike za prvi razred osnovne škole

Autori: Josip Markovac, Ivana Lović Štenc; Alfa

5. PRIRODA, DRUŠTVO I JA 1, radni udžbenik iz prirode i društva za prvi razred osnovne škole

Autori: Mila Bulić, Gordana Kralj, Lidija Križanić, Karmen Hlad, Andreja Kovač, Andreja Kosorčić; Alfa

 

Udžbenici za 2. razred (izmjene u odabiru udžbenika s radnim karakterom):

1. TRAG U PRIČI 2: radni udžbenik  hrvatskog jezika za 2. razred osnovne škole,1. i 2. dio

Autori: Vesna Budinski, Martina Kolar Billege, Gordan Ivančić, Vlatka Mijić, Nevenka Puh Malogorski; Profil Klett

2. SUPER MATEMATIKA ZA PRAVE TRAGAČE 2: radni udžbenik za 2. razred osnovne škole,  1.  i 2. dio

Autori: Marijana Martić, Gordana Ivančić, Anita Čupić, Marina Brničević Stanić, Jasminka Martinić Cezar; Profil Klett

3. POGLED U SVIJET 2, TRAGOM PRIRODE I DRUŠTVA: radni udžbenik za 2, razred osnovne škole, 1. i 2. dio

Autori: Nataša Svoboda Arnautov, Sanja Škreblin, Sanja Basta, Maja Jelić Kolar; Profil Klett

 

Udžbenici za 4. razred (novi udžbenici iz Kataloga za šk. god. 2021./2022.):

1. ZLATNA VRATA 4, integrirani radni udžbenik hrvatskog jezika u 4.razredu osnovne škole, 1.i 2.dio s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Sonja Ivić, Marija Krmpotić; Školska knjiga

2. GLAZBENI KRUG 4

Autori: Ana Janković, Snježana Stojaković, Ružica Ambruš-Kiš; Profil Klett

3. TIPTOES 4 : radni udžbenik engleskog jezika u četvrtom razredu osnovne škole, 4. godina učenja s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Suzana Ban, Dubravka Blažić; Školska knjiga

4. MOJ SRETNI BROJ 4, udžbenik matematike u 4.razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Sanja Jakovljević Rogić, Dubravka Miklec, Graciella Prtajin; Školska knjiga

5. EUREKA 4, udžbenik prirode i društva u 4. razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Sanja Ćorić, Snježana Bakarić Palička, Ivana Križanac, Žaklin Lukša; Školska knjiga

6. DAROVI VJERE I ZAJEDNIŠTVA: udžbenik za katolički vjeronauk četvrtoga razreda osnovne škole

Autori: Ivica Pažin, Ante Pavlović; Kršćanska sadašnjost

7. MOJA DOMENA 4: udžbenik iz informatike za četvrti razred osnovne škole

Autori: Blaženka Rihter, Karmen Toić Dlačić; Alfa

8. #DEUTSCH 1 - radni udžbenik njemačkog jezika u četvrtom razredu osnovne škole, 1. godina učenja

Autori: Alexa Mathias, Jasmina Troha; Školska knjiga

 

Udžbenici za 7. razred (novi udžbenici iz Kataloga za šk. god. 2021./2022.):

1. GEA 3: udžbenik geografije u sedmom razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Danijel Orešić, Igor Tišma, Ružica Vuk, Alenka Bujan; Školska knjiga

 

Udžbenici za 8. razred (novi udžbenici iz Kataloga za šk. god. 2021./2022.):

1. NAŠ HRVATSKI 8: udžbenik hrvatskoga jezika u osmome razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Anita Šojat; Školska knjiga

2. SNAGA RIJEČI 8: hrvatska čitanka za osmi razred osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Anita Šojat; Školska knjiga

3. GLAZBENI KRUG 8: udžbenik

Autori: Ružica Ambruš-Kiš, Tomislav Seletković, Zrinka Šimunović; Profil Klett

4. MOJE BOJE 8: udžbenik likovne kulture u osmom razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Miroslav Huzjak; Školska knjiga

5. FOOTSTEPS 4: radni udžbenik engleskog jezika u osmom razredu osnovne škole, 8. godina učenja s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Ivana Marinić, Dora Božanić Malić, Olinka Breka, Ana Posnjak; Školska knjiga

6. MATEMATIKA 8: udžbenik matematike za osmi razred osnovne škole, 1. svezak

Autori: Z. Šikić, V. Draženović Žitko, I. Golac Jakopović, Z. Lobor, M. Milić, T. Nemeth, G. Stajčić, M. Vuković; Profil Klett

7. MATEMATIKA 8: udžbenik matematike za osmi razred osnovne škole, 2. svezak

Autori: Z. Šikić, V. Draženović Žitko, I. Golac Jakopović, Z. Lobor, M. Milić, T. Nemeth, G. Stajčić, M. Vuković: Profil Klett

8. POVIJEST 8: udžbenik iz povijesti za osmi razred osnovne škole

Autori: Ante Nazor, Nikica Barić, Ivan Brigović, Zaviša Kačić Alesić, Mira Racić, Zrinka Racić; Alfa

9. GEA 4: udžbenik geografije u osmom razredu osnovne škole s dodatnim digitalnim sadržajima

Autori: Danijel Orešić, Igor Tišma, Ružica Vuk, Alenka Bujan; Školska knjiga

10. SVIJET TEHNIKE 8: udžbenik

Autori: Marino Čikeš, Vladimir Delić, Ivica Kolarić, Dragan Stanojević, Paolo Zenzerović; Školska knjiga

11. UKORAK S ISUSOM : udžbenik za katolički vjeronauk osmoga razreda osnovne škole

Autori: Josip Periš, Marina Šimić, Ivana Perčić; Kršćanska sadašnjost

12. LIKE IT 8: udžbenik informatike

Autori: Blaženka Rihter, Dragica Rade, Karmen Toić Dlačić, Siniša Topić, Luka Novaković, Domagoj Bujadinović, Tomislav Pandurić, Daniela Orlović; Alfa

 

Ravnateljica:

Katica Novoselac, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Marczi  datum: 29. 6. 2021. 17:54
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misliosjećaje želje.

Podijeli ih u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: os.vnazor.komletinci@gmail.com),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoginja.


Otvoreni sati učitelja


ŠKOLA ZA ŽIVOT

 

  

 

Škola za život - eksperimentalni program

Klikom na LOGO možete detaljnije pogledati sve o eksperimentalnom programu "Škola za život" u koji je uključena i naša škola.


Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Anketa
Veseliš li se početku još jedne školske godine?
Korisni linkovi
preskoči na navigaciju